V.Uspaskichas su žmona prieš metus Vilniuje, prestižinėje sostinės M.K.Čiurlionio gatvėje, įsigijo butą. Nepaisant to, jis ir toliau gyveno Seimo viešbutyje Gedimino prospekte ir nė cento nemokėjo už jam teikiamas paslaugas.

Politikai aprūpinami būstu

Seimo narių darbo sąlygų įstatyme numatyta, kad parlamentarai yra aprūpinami gyvenamosiomis patalpomis, kuriomis jie gali naudotis visą kadenciją.

Parlamentarai sostinėje apgyvendinami Seimo viešbučiuose Gedimino prospekte bei Fabijoniškėse. Iš kitų šalies rajonų atvykusiems ir Vilniuje gyvenamųjų patalpų neturintiems parlamentarams nereikia mokėti už gyvenimą Seimo viešbutyje.

Vilniuje ir 25 kilometrai nuo sostinės gyvenamąsias patalpas turintys parlamentarai irgi gali prašyti patalpų viešbutyje, bet privalo mokėti už šaltą ir karštą vandenį, elektros energiją, dujas, šilumą bei kitas paslaugas.

Išpažintis - po skandalo

V.Uspaskicho skolą parlamentas įvertino 2 tūkst. litų. Parlamentaras šiuos pinigus jau sumokėjo. „Man tai nėra didelė suma. Bet toks įstatymas, reikia jį vykdyti", -vakar kalbėjo V.Uspaskichas. Jis savo šeimos turtą yra įvertinęs per 60 mln. litų.

Parlamentaras tikino nežinojęs, kad jam nepriklauso nemokamos Seimo viešbučio paslaugos: „Turiu prisipažinti, kad sumokėti už viešbutį paskatino kilęs skandalas dėl Birutės Vėsaitės elgesio".

Turi nuosavybės ir Maskvoje

V.Uspaskichas M.K. Čiurlionio gatvėje irgi negyvena. Žmonos Jolantos Blažytės vardu pirktame bute apsistoja iš Kėdainių į sostinę atvykstantys su Uspaskichų šeimos verslu susijusių bendrovių specialistai.

Parlamentaras neigė Vilniuje iš viso turįs kelis butus. Tačiau V.Uspaskichas yra deklaravęs, jog turi nekilnojamojo turto Palangoje, Kėdainiuose, kelis butus Maskvoje.