Infarkto diagnozė nepasitvirtino

„Kompleksiškai ištyrus V. Uspaskicho sveikatą nustatyta, kad ūminis širdies sindromas nepasitvirtino. Konstatuota stabilioji krūtinės angina, skrandžio opa ir skrandžio išvarža. Tai reiškia, kad per artimiausią pusmetį staigios mirties, miokardo infarkto, insulto rizika yra maža, apie 1 proc. Mes norėjome atlikti išsamesnius tyrimus, tačiau pacientui pageidaujant jis išrašomas iš ligoninės“, - teigė Kardiologijos klinikos vadovas profesorius Remigijus Žaliūnas.

„Mes surašysime visas rekomendacijas ir raginame, kiek tai yra įmanoma, vengti psichoemocinės įtampos. Tokia būtų klinikinė, medicininė pusė“, - pridūrė R. Žalūnas.

Liga neišgąsdino

Politikas tikino, kad tai buvo pirmas kartas, kuomet jam teko gultis į ligoninę.

„Tai pirmas kartas, kai atsidūriau ligoninėje. Jaučiuosi neblogai. Dėkoju visam personalui už atliktą darbą. Pragyvenau 54 metus ir tikiuosi į ligoninę dar nepakliūsiu 50 metų“, - spaudos konferencijoje kalbėjo V. Uspaskichas.

R. Žaliūno teigimu, likę tyrimai gali būti atliekami politikui nebūnant ligoninėje.

„Noriu namo, todėl paprašiau gydytojų, kad mane išrašytų. Manau, kad nėra didelio poreikio mane čia laikyti“, - teigė politikas.

V. Uspaskichas teigė, kad ištikusios sveikatos problemos jo neišgąsdino.

„Suspaudė kairę pusę ir tiek. Šalia buvo žmonės ir iškvietė greitąją. Aš gyvenime mažai ko bijau, todėl ir šį kartą neišsigandau. Turbūt įtampa, daug darbų. Politika yra toks dalykas, kuris daug atima“, - teigė V. Uspaskichas.

„Darbo partijos“ lyderis net nesileido į kalbas paklaustas apie ligos simuliavimą.

„Aš net nenoriu atsakinėti į tokį klausimą. Jei kalbate apie teismą, tai teismas buvo tik šią savaitę. Viskas pagal grafiką“, - teigė V. Uspaskichas.

DELFI primena, kad pagal pirminę diagnozę manyta, kad V. Uspaskichą ištiko ūminis išeminis širdies sindromas. Tačiau medikų prognozės nepasitvirtino. Į Kauno klinikas „Darbo partijos“ lyderis buvo atvežtas ankstų antradienio rytą.