„Ne, visiškai neišduotas. Vakar buvo daug ginčų. Aišku, mums būtų malonu, jeigu nebūtų perdėliotas mūsų sąrašas, bet Darbo partija paklusni Konstitucijai“, - žurnalistams sakė V. Uspaskichas, vadovaujantis Darbo partijai, kaltinamai „juodąja buhalterija“.

Kaip žinoma, antradienį Seimui nepavyko įgyvendinti Konstitucinio Teismo išvados dėl daugiamandatėje rinkimų apygardoje išrinktų Seimo narių. Konstitucinis Teismas yra paskelbęs, kad dėl įtarimų balsų pirkimu Seimo nariais negali tapti trys Darbo partijos nariai – Jonas Pinskus, Živilė Pinskuvienė bei Jolanta Gaudutienė.

Vilniaus vicemeras J. Pinskus yra paskelbęs, kad Seimo nario mandato bet kokiu atveju atsisakys, tačiau jo žmona Ž. Pinskuvienė buvo pasiryžusi dirbti parlamentare.

Socialdemokratams paskelbus, kad antradienį jie buvo suklaidinti ir trečiadienį įregistravus naują iutarimo projektą, klausimo svarstymas vėl buvo tęsiamas.

„Aš ne teisininkas. Mums paaiškino, kad vis tiek reikia patvirtinti visą daugiamandatės sąrašą ir tokioje sudėtyje, kokią pasiūlė Konstitucinis Teismas. Nesu teisininkas, mūsų teisininkai irgi dirba prie to klausimo, jie sako, kad mes privalome tai daryti“, - teigė V. Uspaskichas.