"Jokie teroristų veiksmai neįbaugins nei mūsų, nei tarptautinės bendruomenės, teroras nebus toleruojamas. Nei NATO, nei tarptautinė koalicija neatsisakys ryžto padėti demokratijos įtvirtinimui Irake ir Afganistane", - BNS ketvirtadienio vakarą sakė V.Tutkus.

Jis reagavo į "Al Qaeda džichado Europoje Organizacija" pasivadinusios grupuotės internete paskelbtus įspėjimus Italijai, Danijai ir "kitiems kryžiuočiams" apie gresiančius teroro išpuolius, jei šios šalys neišves savo kariuomenių iš Irako ir Afganistano.

Minėtoji grupuotė paskelbė prisiimanti atsakomybę už ketvirtadienio rytą Londono centre įvykdytus keturis sprogdinimus, kurių metu mažiausiai keturios dešimtys žmonių žuvo ir keli šimtai buvo sužeisti. V.Tutkus Lietuvos kariuomenės vardu pareiškė užuojautas žuvusių britų artimiesiems ir nukentėjusiesiems.

Irake tarnauja 116 Lietuvos karių - maždaug po pusšimtį Danijos batalione netoli Basros, britų vadovaujamoje daugianacionalinėje divizijoje, ir Lenkijos divizijoje Babilono provincijoje, keli karininkai ir puskarininkiai įvairiose koalicijos pajėgų vadavietėse.

Šį mėnesį maždaug 100 Lietuvos karių pradėjo tarnybą NATO vadovaujamoje misijoje Afganistane, kur Čagčarano miestelyje jie steigia Goro provincijos atkūrimo grupės stovyklą.