Pasak jo, jungtinis LLRA ir Rusų aljanso sąrašas turėtų patraukti ne tik tautinėms mažumoms priklausančius rinkėjus, bet ir dalį lietuvių elektorato.

Planas – 10 ar daugiau Seimo nario mandatų

Kitos kadencijos Seime LLRA kartu su Rusų aljansu tikisi tapti svarbia parlamentine jėga. V. Tomaševskis prognozuoja, jog pavyks gauti ne mažiau nei 10 mandatų.

Valdemaras Tomaševskis
„Manau, kad mes turėsime gerus rezultatus. Manau, kad peržengsime 5 proc. barjerą, laimėsime 4-5 vienmandatėse apygardose. Taigi parlamente mažiausiai turėsime 10 atstovų, o geriausiu atveju – keliolika“, - kalbėjo europarlamentaras.
Pasak jo, tokios prognozės nėra nepamatuotos, mat LLRA tikisi panašių rezultatų, kokie pasiekti savivaldos rinkimuose.

„Rinkimų rezultatas nėra mūsų galutinis tikslas. Tai yra tiktai priemonė mūsų tikslą realizuoti – padėti žmonėms išgyventi šitą krizę“, - pridūrė politikas.

LLRA lyderio žodžiais, rinkiminio sąrašo lyderiai bus daugmaž tie patys asmenys, kurie partijai atstovavo ir 2008 m. Seimo rinkimuose.

„Ir, aišku, atsižvelgiant į sąrašus savivaldos rinkimuose, kadangi bus maždaug proporcingai išdėstyti skyrių atstovai mūsų bendrame sąraše“, - pridūrė V. Tomaševskis.

Partnerystė su rusais pasiteisino

Anot LLRA lyderio, lenkų ir rusų partijos dar nesudarė oficialaus susitarimo dėl bendro sąrašo teikimo Seimo rinkimams, tačiau tai veikiausiai tėra laiko klausimas.

„Manau, kad mes taikysime praktiką vienyti žmones. Vienyti sąžiningus veikėjus iš kitų politinių ir visuomeninių organizacijų. (...) Mus remia net 30 visuomeninių organizacijų: ir baltarusiškų, rusiškų, lenkiškų, ukrainietiškų tautinių mažumų, ir lietuvių bendrijų. (...) Su Rusų aljansu, kaip partija, mes turime glaudžius santykius, ir šitie mūsų santykiai išlieka glaudūs ir geri. Sprendimo galutinio (rinkimuose dalyvauti su jungtiniu sąrašu – DELFI) nėra, bet pagal visą šitą bendradarbiavimo praktiką, manau, kad čia yra labai geras pasirinkimas ir LLRA, ir Rusų aljansui, ir visoms šitoms visuomeninėms organizacijoms“, - sakė V. Tomaševskis.

Lietuvių balsus vilios krikščioniškomis vertybėmis

Politiko žodžiais, LLRA parlamento rinkimuose tikisi ne tik gausesnio nei 2008 m. tautinių mažumų palaikymo, bet ir daugiau lietuvių balsų.

„Manau, kad ir daugiau lietuvių tautybės žmonių balsuos už mūsų sąrašą“, - sakė V. Tomaševskis, pridurdamas, esą jo partijos pranašumai – pažadų tesėjimas ir gyvenimas pagal krikščioniškas vertybes „ne žodžiais, o darbais“.

Anot jo, Lietuvių tautybės politikai, kaip ir savivaldos rinkimuose, bus LLRA sąraše Seimo rinkimams.

2008 m. rinkimuose į Seimą LLRA dalyvavo savarankiškai ir liko tik per plauką nuo savo sąrašo lyderių delegavimo į parlamentą, surinkusi 4,79 proc. balsų, partijai teko pasitenkinti keliais mandatais, iškovotais vienmandatėse apygardose. Pernai keliose apygardose LLRA dalyvavo išvien su Rusų aljansu. Daugiausiai vaisių tai davė Vilniaus mieste – čia susivienijusios tautinės mažumos surinko 15,07 proc. balsų ir gavo 11 miesto tarybos narių mandatų. Vienu mandatu daugiau iškovojo tik 17,74 proc. balsų surinkusi ir rinkimuose triumfavusi Artūro Zuoko vadovaujama koalicija.