„B. Martinkus, eidamas Viešųjų pirkimų ir Vietinės rinkliavos dydžio nustatymo komisijų pirmininko pareigas vertino VŠĮ „Palangos miesto vandens motociklų klubas“ pasiūlymus. Šios komisijos minėtąją įstaigą pripažino nugalėtoja konkursuose perkant žmonių gelbėjimo vandenyje paslaugą ir viena tarp nugalėtojų – siūlant rinkliavų dydžius už leidimą prekiauti ir teikti paslaugas viešosiose vietose. B. Martinkų ir VŠĮ „Palangos miesto vandens motociklų klubas“ vadovą (Julių Tomą Žulkų - DELFI) sieja pavaldumo santykiai. Šios viešosios įstaigos vadovas yra politinės partijos skyriaus pirmininkas, o jo pavaduotojas – B. Martinkus“, - skelbia VTEK.

Abu minėti veikėjai priklauso tai pačiai politinei partijai – Liberalų sąjūdžiui.

VTEK konstatuoja, kad B. Martinkus „buvo asmeniškai suinteresuotas savo partijos skyriaus vadovui palankiais sprendimais, todėl (...) buvo neabejotinai veikiamas viešųjų ir privačių interesų konflikto“.

Etikos sargai nustatė, kad vienas Palangos savivaldybės vadovų pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą. Šį VTEK sprendimą B. Martinkus gali skųsti teismui.