Tyrimas atliktas Statybos inspekcijos bei Seimo narių Mykolo Majausko ir Radvilės Morkūnaitės pranešimų pagrindu. Esą, nustojusi eiti VTPSI vadovės pareigas ir įsidarbinusi advokatų kontoroje „Sorainen ir partneriai“, L. Nalivaikienė šių metų kovą-birželį ne kartą telefonu kalbėjosi su vadovaujamas pareigas VTPSI einančiais buvusiais savo pavaldiniais.

Teigta, kad ši advokatų kontora atstovauja ne vienam stambiam nekilnojamojo turto plėtotojui valstybės bei savivaldybių institucijose. Publikacijoje keltos abejonės, kad L. Nalivaikienė galėjo atstovauti „Sorainen ir partneriai“ klientams, kai nuo jos darbo pabaigos VTPSI nėra praėjęs įstatyme numatytas vienerių metų „atvėsimo“ laikotarpis.

Papildomai VTEK aiškinosi aplinkybes, pateiktas naujienų portalo „15min.lt“ publikacijoje „Apartamentai“ Palangoje: kurorto meras užsimena apie galimą buvusios Statybos inspekcijos vadovės spaudimą“ (2017-07-21). Esą, šių metų gegužę vyko derybos dėl taikos sutarties tarp UAB „Elektros gelmė“ ir Palangos miesto savivaldybės. Tai, esą, leistų patvirtinti Palangoje Gedimino gatvėje esančio sklypo detalųjį planą. Publikacijoje teigiama, kad susitikime dėl taikos sutarties pasirašymo, kaip statytojo atstovė, dalyvavo ir L. Nalivaikienė, kuri nustojo eiti pareigas VTPSI mažiau nei prieš metus.