Etikos sargai vertins, ar buvusi viceministrė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo reikalavimų vienus metus „atvėsti”.

Pagal galiojančias nuostatas, jei per paskutinius vienus metus einant pareigas valstybinėje tarnyboje asmuo tiesiogiai rengė, svarstė ar priėmė sprendimus dėl juridinio asmens priežiūros, kontrolės, finansavimo ar turto, tuomet šis asmuo vienus metus negali eiti pareigų minėtajame juridiniame asmenyje.

Anot VTEK, tyrimas atliktas gauto pranešimo ir papildomai gautos informacijos pagrindu, esą, K. Tiesnesytė įsidarbino Lietuvos antidopingo agentūroje, dėl kurios finansavimo sprendė eidama viceministrės pareigas.

Viceministrės pareigas K. Tiesnesytė ėjo nuo 2019 metų balandžio iki praėjusių metų pabaigos, kai vadovauti ministerijai po Seimo rinkimų pradėjo Jurgita Šiugždinienė.

Anksčiau K. Tiesnesytė yra vadovavusi buvusiam Kūno kultūros ir sporto departamentui, kur dirbo ir vyresniąja patarėja, vadovavo Teisės ir bendrųjų reikalų skyriui, dirbo įvairiose ekspertų grupėse.

Vilniaus universitete K. Tiesnesytė yra įgijusi sociologijos bakalauro, taip pat teisės bakalauro ir magistro laipsnius.

Lietuvos antidopingo agentūros interneto svetainėje skelbiama, kad K. Tiesnesytė eina patarėjos pareigas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)