Kaip ketvirtadienį pranešė VTEK, tyrime nustatyta, kad šių metų gegužę K. Komskis nenusišalino savivaldybės tarybos posėdyje sprendžiant, ar įtraukti į darbotvarkę klausimą, susijusį su mero politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojų pareigybių skaičiaus nustatymu.

Sprendimo projekte siūlyta šių pareigybių visai atsisakyti.

Pasak VTEK, K. Komskis balsavo prieš šio klausimo įtraukimą į darbotvarkę.

„VTEK atkreipia dėmesį, kad šio valstybės politiko brolis gegužę buvo priimtas į mero patarėjo, t.y. politinio (asmeninio) pasitikėjimo valstybės tarnautojo, pareigas mero įgaliojimų laikotarpiui. Taigi VTEK daro išvadą, kad, nenusišalindamas, K. Komskis sprendė tiesiogiai su jam artimo asmens einamomis pareigomis susijusį klausimą. Šioje situacijoje valstybės politikas privalėjo nusišalinti ir nedalyvauti“, – informavo komisija.

VTEK siūlo Pagėgių savivaldybės merui imtis prevencinių priemonių, kad būtų išvengta Viešųjų ir privačiųjų interesų derinimo įstatymo nuostatų pažeidimų savivaldybės tarybos posėdžiuose.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją