Tokį nutarimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nario pareigas V. Kanapinskas eina nuo 2012 m. lapkričio 8 d., nuo 2017 m. kovo 20 d. laikinai eina komisijos pirmininko pareigas.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) - Seimo įsteigta ir jam atskaitinga kolegiali institucija, vykdanti valstybinėje tarnyboje dirbančių asmenų ir lobistų veiklos priežiūrą bei korupcijos prevenciją.

VTEK sudaroma iš 5 narių. Jie skiriami iš nepriekaištingos reputacijos, aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir ne mažesnį kaip 5 metų darbo stažą turinčių Lietuvos Respublikos piliečių.

VTEK narys yra valstybės pareigūnas; komisijos nario kadencijos laikas - 5 metai. Tas pats asmuo VTEK nariu gali būti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

VTEK pirmininkas ir nariai yra nepriklausomi, negali būti saistomi jokiais interesais ir vadovaujasi tik teisės aktais bei etikos normomis.

VTEK savo veikloje yra nepriklausoma. Juridiniams ar fiziniams asmenims draudžiama daryti VTEK įtaką dėl sprendimų priėmimo procedūros ir turinio.