Taip pat VTEK rekomendavo Aplinkos ministerijai ir įmonės „Valstybinių miškų urėdija“ direktoriui užtikrinti, kad naujai skiriami valdybos nariai būtų informuojami apie pareigą deklaruoti privačius interesus.

Tiriant nustatyta, kad I. Bikuvienė, G. Jasinevičius ir A. Gustainis minėtosios įmonės valdybos nariais tapo pernai gruodį, kai į šias pareigas juos paskyrė aplinkos ministras. Privačių interesų deklaracijas šie valdybos nariai privalėjo pateikti iki šių metų vasario 1 d., tačiau tai padarė tik tada, kai VTEK pradėjo tyrimus dėl jų elgesio.

Šįmet sausį įsigaliojo Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo pataisos, išplėtusios privačius interesus deklaruojančių asmenų ratą. Deklaracijas nuo šiol privalu teikti ir valstybės bei savivaldybių įmonių valdybų nariams, akcinių bendrovių bei uždarųjų akcinių bendrovių stebėtojų tarybų ir valdybų nariams, jei bendrovių akcijos, suteikiančios daugiau kaip 1/2 balsų visuotiniame akcininkų susirinkime, nuosavybės teise priklauso valstybei ar savivaldybei.

Tyrimus VTEK atliko savo iniciatyva, remdamasi žurnalistės paklausimu.