Tyrimas pradėtas privataus asmens pranešimo pagrindu. Teigiama, kad tapusi VRK nare, O. Kilkinova pavėlavo deklaruoti duomenis apie pradėtas eiti pareigas.

Taip pat VTEK naujomis aplinkybėmis išplėtė atliekamą tyrimą dėl VRK narės Jonės Valčiukienės elgesio.

Seimo narė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė pranešė, kad šių metų vasario pabaigoje VRK buvo svarstomas klausimas dėl UAB „Agrokoncernas“ paramos teikimo ir šią informaciją tyrusios VRK darbo grupės išvadų. Esą šiame posėdyje dalyvavo ir J. Valčiukienė, nors jos sutuoktiniui yra perleistos šios bendrovės akcininko neturtinės teisės. Todėl VTEK aiškinsis, ar VRK narė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų vengti interesų konflikto, o jam kilus - nusišalinti.

Tirti J. Valčiukienės elgesį VTEK nusprendė vasario pabaigoje. Tyrimas pradėtas portalo „15min“ žurnalistės pranešimo pagrindu. Teigta, kad J. Valčiukienės sutuoktiniui buvo perleistos neturtinės UAB „Agrokoncernas“ akcininko teisės, galbūt suteikiančios teisę dalyvauti įmonės valdyme. Esą, sutuoktinio ryšio su minėtąja bendrove J. Valčiukienė nėra nurodžiusi savo privačių interesų deklaracijoje. Šiuo atveju VTEK aiškinasi, ar VRK narė nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus.

Šiuo metu VTEK atlieka tyrimus dėl dar dviejų VRK narių - Aistės Žilinskienės ir Vincento Vobolevičiaus. Pradėta aiškintis, ar jie nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimo nustatyta tvarka ir terminais deklaruoti privačius interesus. V. Vobolevičius deklaracijoje nebuvo nurodęs duomenų apie Lietuvos radijo ir televizijos komisijoje einamas pareigas, o A. Žilinskienė galbūt pavėlavo deklaruoti privačius interesus, kai 2017 m. birželį pradėjo eiti VRK narės pareigas.

Tyrimams atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimų pradėjimas savaime nereiškia pažeidimo nustatymo.