Seimo narys Valerijus Simulikas ir kiti jo komandos nariai ketina išstoti iš partijos, neatmesdami galimybės vėliau dalyvauti Šiaulių miesto mero rinkimuose. V. Japertas palieka miesto tarybą.

Taryboje atsiras nauja frakcija

„Mes pasirinkome kitą kelią, neturime jokių pretenzijų nei Edvardui Žakariui, nei Arvydui Mockui, dėkojame kolegoms už darbą. Skyrybose nebūna kalta viena pusė – ar mes nebuvo geri mokiniai, ar mokytojai nenorėjo mūsų mokyti, tačiau mūsų požiūris nesutapo“, – pasitraukimą iš socialdemokratų partijos Etaplius.lt komentavo V. Simulikas.

Artimiausiu metu iš partijos ketina pasitraukti ir daugiau komandos narių, o po to bus sprendžiama, ką daryti toliau. „Galbūt ieškosime kitų partnerių, galbūt judėsime kaip visuomenininkai“, – sakė V. Simulikas.

Šiaulių miesto taryboje atsiras nepriklausoma frakcija, kurios nariai ketina remti protingus sprendimus, nesivaikyti populistinių idėjų. Naujos partijos steigti Valerijus Simulik neketina.

Galimybę dalyvauti Šiaulių miesto savivaldybės mero rinkimuose V. Simulik neatmeta, tačiau tai spręs ne jis vienas. „Kodėl gi ne? Turime suformavę tvirtą komandos branduolį. Žinome, kaip reikia dirbti. Keli žmonės yra kompetentingi, tad tarsimės, šnekėsimės, kas galėtų dalyvauti mero rinkimuose“.

V. Japertas traukiasi iš miesto tarybos

Iš Šiaulių miesto tarybos traukiasi septyniolika metų politikoje praleidęs Vidmantas Japertas. „Didžioji šios kadencijos dalis praėjo derinant socialdemokrato mero ir konservatorių deleguoto administracijos direktoriaus požiūrius miestui svarbiais klausimais. Tačiau darbas taryboje tapo visiškai beprasmiu, kai administracijos vadovo pozicijas užėmė socialdemokratų deleguotas direktorius“, – aiškina pasitraukimo priežastis jis.

Miesto taryboje, anot jo, nebekeliami jokie tikslai ar iniciatyvos, partijos, suformavusios daugumą, lyg susitarusios nekalba apie aktualius miestui klausimus, politiniame lygmenyje trūksta svarstymų.

V. Japertas nežada trauktis iš aktyvios politikos ir ketina rinktis alternatyvų piliečių judėjimą.

Miesto meras Justinas Sartauskas tokius politikų pareiškimus vertina kaip pasirengimą būsimiems mero rinkimams: „Tuos darbus, kurie buvo padaryti, jie prisiskirs sau, o tai kas nebuvo padaryta, taps nepadaryta kitų“.