„Praeitos kadencijos Seimas yra priėmęs įstatymą ir pareikalavo, kad informacija apie asmenį, kuris kreipėsi dėl leidimo dirbti su įslaptinta informacija, būtų vieša“, – žurnalistams penktadienį sakė D.Jauniškis.

Jis aiškino, kodėl nebuvo įslaptinta neigiama departamento išvada dėl jau iš pareigų parlamente atleisto Seimo vicepirmininko Mindaugo Basčio prašymo leisti dirbti su įslaptinta informacija.

Seimui penktadienį balsuojant dėl socialdemokratų deleguoto M.Basčio atleidimo iš Seimo vicepirmininko pareigų, dėl paviešintos išvados piktinosi kai kurie jo partijos kolegos.

„Mane nustebino, kad ta pažyma buvo vieša, kitas dalykas, kokia prasmė yra to prašymo ir tos pažymos?“, – sakė Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto vadovas Julius Sabatauskas.

„Gaila matyti Kovo 11-osios išvakarėse, kad tampame pažymomis valdoma valstybė“ – teigė socialdemokratas Artūras Skardžius.

M.Bastys iš Seimo vicepirmininko pareigų atleistas jo paties prašymu. Politiką atsistatydinti ragino su VSD informacija susipažinęs Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

VSD medžiagoje aprašomi M.Basčio ryšiai su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

VSD vertinimu, šie ryšiai daro M.Bastį pažeidžiamu ir keltų grėsmę jam patikėtos valstybės paslapties saugumui.