„Aptarėme bendrą situaciją, pristačiau išrinktajam prezidentui bendrą situaciją apie grėsmes, kiek galima kalbėti, (…) bendrai pasikalbėjome ir tiek“, – sakė D. Jauniškis atkreipęs dėmesį, kad iki priesaikos išrinktasis prezidentas dar neturi teisės dirbti su slapta informacija.

Žvalgybos vadovas nenorėjo konkretinti pokalbio turinio.

„Aš kaip visada paslaptingas, daug nepasakysiu. Nieko ypatingo, apsišnekėjome. (…) Po inauguracijos prasidės rimti reikalai, ir kalbėsimės kitaip“, – sakė D. Jauniškis.

Jis taip pat patikino, kad žvalgyba nefiksavo Rusijos kišimosi į rinkimus.

D. Jauniškio kadencija baigiasi kitų metų birželio 14 d. Pasak jo, per susitikimą nebuvo aptarinėjamas klausimas, ar jis galėtų likti VSD vadovu antrai kadencijai.

Valstybės saugumo departamentas yra Prezidentui ir Seimui atskaitinga institucija, kurios paskirtis – apsaugoti nuo pasikėsinimų į valstybę, jos suverenitetą ir konstitucinę santvarką.

VSD direktorių penkerių metų kadencijai Seimo pritarimu skiria ir atleidžia Prezidentas. D. Jauniškis VSD vadovo pareigas pradėjo eiti 2015 m. balandžio 14 dieną.

VSD vadovas yra ir Valstybės gynimo tarybos narys.

Iki šiol G. Nausėda buvo susitikęs su politinių partijų – valstiečių-žaliųjų ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderiais ir premjeru Sauliumi Skverneliu.

Vėliau šiandien jis dar susitiks su socialdarbiečių pirmininku Gediminu Kirkilu ir šios partijos frakcijos Seime seniūnu Andriumi Palioniu.

Po darbinių susitikimų išrinktasis Prezidentas ir jo komanda komentarų neteikia. Išrinktasis Prezidentas iki inauguracijos pasirinko su spauda bendrauti per spaudos konferencijas kartą per savaitę.