"Užtikrinti niekada negalima, bet aš manau, kad ne iš saugumo", - į klausimą, ar yra užtikrintas, kad duomenis atskleidė ne VSD darbuotojai, Seime žurnalistams atsakė G.Grina.

Pasak jo, apklausai buvo iškviesta ir daugiau VSD darbuotojų.

"Jau tą pačią dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, ir VSD darbuotojai, manau, aš nežinau, bet manau, kad buvo apklausinėjami pirmi, ir spėju, kad kaip direktorius, buvau pats pirmas apklausinėjamas visą vakarą daugiau kaip tris valandas", - sakė G.Grina.

Jis patvirtino buvęs apklaustas darbe, sakė, kad pas jį krata nebuvo daroma, tačiau dėl kratų pas kitus VSD darbuotojus negalintis atsakyti. "Ikiteisminio tyrimo negaliu komentuoti", - klausiamas, ar kratos buvo daromos pas VSD darbuotojus, sakė G.Grina.

Jis taip pat patvirtino, kad minėta pažyma galėjo būti adresuota iki dešimties asmenų. Ar dėl pažymos paskelbimo nukentėjo šaltinis, jis sakė negalintis pasakyti.

VSD vadovas trečiadienį dalyvavo Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos posėdyje, kuris aiškinosi situaciją dėl slaptos informacijos paviešinimo.

BNS spalio 31 dieną pranešė apie Valstybės saugumo departamento perspėjimą valstybės vadovams ir dviem Seimo komitetams, jog Rusija rengia naujas aktyvias informacines atakas ir artimiausiu metu gali būti platinama dezinformacija apie prezidentę Dalią Grybauskaitę.atskleidimo

Praėjus kelioms valandoms, prezidentė patvirtino, kad VSD ją informavo apie provokacijas prieš Lietuvą, Europos Sąjungos (ES) Rytų partneres ir ją asmeniškai.

Buvo pradėtas tyrimas dėl valstybės paslapties atskleidimo ir piktnaudžiavimo. Po BNS pranešimo STT kelis vykdė kratas BNS redaktorės namuose, apklausai iškvietė šešis BNS darbuotojus, buvo paimti keli kompiuteriai. Ikiteisminio tyrimo metu teisėjas įpareigojo BNS redaktorę atskleisti informacijos šaltinį.