Jo vertinimu, trečiadienį per Valstybės atkūrimo dienos minėjimus yra tikėtinos provokacijos, o protestais gali bandyti pasinaudoti neįtakingos, bet agresyviai nusiteikusios grupės, kurstančios neramumus visuomenėje.

„Tiesiogiai arba užuominomis provokacijoms, ypač socialiniuose tinkluose, ragina prokremliškai nusiteikę veikėjai, su COVID pandemija susijusių sąmokslo teorijų platintojai, visuomenės nuotaikų nuotaikų radikalizavimu bei padėties valstybėje destabilizavimu suinteresuoti asmenys“, – rašoma pranešime.

VSD teigia jau anksčiau perspėjęs, kad atsižvelgiant į tendencijas Lietuvoje ir kitose Vakarų valstybėse, smurto išpuolių tikimybė protesto akcijų metu dabar yra padidėjusi.

„Renginiai pastaruoju metu, be taikių dalyvių, pritraukia ir politinio ekstremizmo propaguotojus, Kremliaus bei Minsko valdančiųjų režimų rėmėjus, agresyviai elgtis linkusius asmenis“, – tvirtina žvalgybos institucija.

„VSD vertinimu, tokia įvykių eiga yra tikėtina ir Vasario 16-ajai skirtuose masiniuose renginiuose“, – priduria ji.

Departamentas taip pat yra pateikęs sprendimų priėmėjams ir atsakingoms institucijoms informaciją apie galimas provokacijų rizikas.

Pernai rugpjūčio 10-ąją po mitingo prieš pandemijos ribojimus prie Seimo kilo riaušės. Ikiteisminiame tyrime dėl to įtarimai pateikti daugiau nei 100 asmenų.

Nepasitenkinimą protestuotojai reiškė ir Sausio 13-osios minėjimo metu Nepriklausomybės aikštėje, kai nušvilpė kalbą sakiusią premjerę Ingridą Šimonytę bei Seimo pirmininkę Viktoriją Čmilytę-Nielsen.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)