„Naktis praėjo pakankamai ramiai, per naktį, nuo vidurnakčio, turėjome pakankamai nedaug įvykių prie valstybės sienos su Baltarusija – 35 migrantai bandė neteisėtai patekti į Lietuvą ir buvo neįleisti. Buvo ir toliau vykdomas stebėjimas iš oro, taip pat iš mūsų pozicijų, kur dislokuotos mūsų pajėgos“, – tvirtino VSAT vadas.

Anot R. Liubajevo, pasienyje pareigūnai fiksavo dvi migrantų grupes, iš viso maždaug apie 30–40 asmenų.

„Taip pat turime duomenų, kad bent jau viena iš tų grupių yra apsupta Baltarusijos pareigūnų“, – teigė jis.

Nuo pirmadienio prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susitelkė keli tūkstančiai neteisėtų migrantų, jie ten įkūrė stovyklą ir bando pralaužti sieną. Panašaus scenarijaus baiminamasi ir Baltarusijos pasienyje prie Lietuvos, dėl šių įvykių nuo trečiadienio Lietuvos pasienyje su Baltarusija įvesta nepaprastoji padėtis.

R. Liubajevas trečiadienį teigė, kad pareigūnai stebi neteisėtų migrantų judėjimą prie Lietuvos sienos, jie gali būti vežami sunkvežimiais.

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį tvirtino, kad Lietuvos pasienyje su Baltarusija gali būti susitelkę apie 1 tūkst. neteisėtų migrantų, jis neatmetė, kad jie gali būti stumiami į Lietuva.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko daugiau nei 4,2 tūkst. migrantų, per 6 tūkst. jų neįleista.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)