Sekmadienį VSAT pareigūnai neįleido 126 iš Baltarusijos ėjusių migrantų, šeštadienį – 114, penktadienį – 144, ketvirtadienį – 110, trečiadienį – 22, antradienį – 281.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių pirmadienį nebuvo.

Pirmadienį paryčiais ties Varėnos rajonu prie sienos Baltarusijos pusėje buvo iššauta signalinė raketa, o ties Ignalinos rajonu paleisti 3 šūviai.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 6904 (vidurnakčio iš pirmadienio į antradienį duomenys).

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Antradienį apie 1 val. nakties iš Klaipėdos jūrų uosto su trąšų kroviniu į Belgijos Antverpeno uostą išplaukė krovininis laivas su Antigvos ir Barbudos vėliava. Jį beveik 2 savaites pasikeisdami stebėjo ir kontroliavo VSAT Pagėgių rinktinės Uosto, Neringos ir Palangos užkardų pasieniečiai, kad Klaipėdoje iš laivo į krantą neišliptų 4 jame buvę neteisėti migrantai.

Šis laivas į Klaipėdą atplaukė lapkričio 3 d. iš Ispanijos Seutos uosto. Jo įgulos, kurią sudarė 12 Rusijos ir Ukrainos piliečių, dokumentus Malkų įlankos kontrolės punkte tikrino į laivą įlipę VSAT Uosto užkardos pareigūnai. Jie jau anksčiau buvo gavę informacijos, kad laive dar yra 4 galimai Sirijos piliečiai, kurie į laivą pateko neteisėtai. Krovinį, t. y. vėjo jėgainių konstrukcijos, į laivą buvo pakrautos Turkijoje.

Pasieniečiai tuomet įsitikino, kad neteisėtai į laivą patekę migrantai yra užrakinti atskirose kajutėse. Kapitonas įsipareigojo ir pateikė garantinį raštą buvimo Klaipėdoje metu ir iki išplaukimo iš uosto neišleisti neteisėtai į laivą patekusių asmenų. Taip pat kapitonas buvo įpareigotas užtikrinti asmenų apsaugą laive. Laivas nuo atvykimo iki išplaukimo iš Klaipėdos nuolat buvo stebimas ir kontroliuojamas pasieniečių.

Neteisėti migrantai išlipti į krantą nebandė, o laivo kapitonas įvykdė savo įsipareigojimus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)