Antradienį tokių neįleista 96, pirmadienį – 11, sekmadienį – 35, šeštadienį – 31, penktadienį – 111, ketvirtadienį – 186.

Įleistųjų į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių trečiadienį nebuvo.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių užsieniečių, jų į Lietuvą nepateko 5565 (vidurnakčio iš trečiadienio į ketvirtadienį duomenys).

Tarnybinių ginklų Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje vykdoma sustiprintu režimu.

Atplaukė laivu

Trečiadienį į Klaipėdos jūrų uostą iš Ispanijos Seutos uosto atplaukė krovininis laivas su Antigvos ir Barbudos vėliava. Jo įgulos, kurią sudaro 12 Rusijos ir Ukrainos piliečių, dokumentus Malkų įlankos kontrolės punkte tikrino į laivą įlipę VSAT Pagėgių rinktinės Uosto užkardos pareigūnai.

Jie jau anksčiau buvo gavę informacijos, kad laive dar yra 4 galimai Sirijos piliečiai, kurie į laivą pateko neteisėtai. Laivas krovinį, t. y. vėjo jėgainių konstrukcijas, pasikrovė Turkijoje.

Pasieniečiai įsitikino, kad neteisėtai į laivą patekę migrantai yra užrakinti atskirose kajutėse.

Laivo kapitonas įsipareigojo ir pateikė garantinį raštą buvimo Klaipėdoje metu ir iki išplaukimo iš uosto neišleisti neteisėtai į laivą patekusių asmenų. Taip pat kapitonas įpareigotas užtikrinti asmenų apsaugą laive. Laivas nuolat yra kontroliuojamas Uosto ir Neringos užkardų pasieniečių.

Paskutinį kartą panašų atvejį, kai į Klaipėdos uostą atplaukė laivas su į jį neteisėtai patekusiais migrantais, pasieniečiai fiksavo pernai gruodžio 24 d. Vėliau tas pats laivas į Klaipėdą dar grįžo šių metų sausio 6 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)