Šeštadienį VSAT į Lietuvą iš Baltarusijos neįsileido 8 migrantų, penktadienį – 9, ketvirtadienį – 17, trečiadienį – 4. Antradienį ir pirmadienį pasieniečiai nefiksavo atvejų, kai tokie asmenys neleistinose vietose būtų kirtę sieną iš Baltarusijos.

Į Lietuvą dėl humanitarinių priežasčių įleistų užsieniečių sekmadienį nebuvo.

Sekmadienį paryčiais ties Druskininkų savivaldybe prie sienos Baltarusijos pusėje skirtingu metu buvo iššautos 3 signalinės raketos, o artėjant vidurnakčiui į pirmadienį – dar dvi.

Nuo rugpjūčio pradžios, kai pasieniečiai įgijo teisę neįsileisti draudžiamose vietose iš Baltarusijos einančių migrantų, jų į Lietuvą, vidurnakčio iš sekmadienio į pirmadienį duomenimis, nepateko 8245.

Tarnybinių ginklų profesionaliai migrantų krizės metu veikiantiems Lietuvos pasieniečiams ir jiems talkinantiems kariams praėjusią parą pasienyje panaudoti neteko. Sienos kontrolė Lietuvos pusėje tebevykdoma sustiprintu režimu.

Sekmadienį Latvijos pasieniečiai apgręžė 44 iš Baltarusijos bandžiusius patekti neteisėtus migrantus. Šių šalių siena yra maždaug 4 kartus trumpesnė nei Lietuvos ir Baltarusijos siena. Šeštadienį, ketvirtadienį ir trečiadienį į Latviją neįleista po 46 tokius užsieniečius, penktadienį – 47, antradienį – 75, pirmadienį – 38.

Lenkijos pasieniečiai atsikvėpė šeštadienį, kai į šalį iš Baltarusijos bandė patekti vos vienas neteisėtas migrantas. Penktadienį Lenkijos pareigūnai užkirto kelią iš Baltarusijos sieną kirsti 46 tokiems užsieniečiams, ketvirtadienį ir trečiadienį – po 21, antradienį – 12, pirmadienį – 17.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją