„Visi devyni yra Lietuvoje. Visi devyni yra pasiprašę prieglobsčio, dabar skubos tvarka migracijos departamentas nagrinėja tuos prieglobsčio prašymus“, – Eltai teigė G. Mišutis.

Anot VSAT atstovo, du asmenys iš Lazdynų ligoninės šiuo metu pervežti į Ruklos pabėgėlių centrą.

„Ir dar buvo penkių asmenų grupė, iš jų du šiuo metu yra ligoninėje, trys – užsieniečių registracijos centre Pabradėje“, – situaciją komentavo G. Mišutis.

„Ir dar buvo du ligoninėje, bet dabar jų sveikatos būklė leido apgyvendinti Kybartų registracijos centre ir irgi yra prieglobsčio prašytojai“, – pridūrė jis.

G. Mišutis pažymi, kad visiems asmenims buvo suteikta ilgalaikė humanitarinė pagalba. Šiuo metu visi asmenys, anot jo, yra prieglobsčio prašytojai.

„Prašymai priimami nagrinėti, bet tai automatiškai nereiškia, kad bus patvirtinti“, – sakė G. Mišutis.

ELTA primena, kad lapkričio pabaigoje Vidaus reikalų ministerija pranešė, kad situacija pasienyje su Baltarusija - kelia nerimą. Ministrė Agnė Bilotaitė pažymėjo, kad pastaruoju metu stebimos naujos tendencijos – neteisėtų migrantų mėginimai sieną kirsti basomis, bandant daryti Lietuvai spaudimą ir tokiu būdu patekti į šalį.

Vis tik, A. Bilotaitė pabrėžė, kad Lietuvos pozicija dėl neteisėtos migracijos nesikeičia – į Lietuvą galima patekti tik teisėtais būdais ir pasiprašyti prieglobsčio.

„Nėra priežastis tai, kad žmogus atvyksta be avalynės, nešiltai apsirengęs, jam patekti į Lietuvos Respubliką“,– nurodė ministrė kartu pridurdama, kad Lietuvos pareigūnai suteikia tokiems asmenims humanitarinius paketus, kuriuose yra šilta avalynė, striukės, miegmaišiai ir kitos priemonės.

Praėjusią parą Lietuvos pasieniečiai apgręžė 53 asmenis, bandžiusius kirsti sieną ir neteisėtai patekti į šalį, skelbia VSAT. Iš viso nuo praėjusių metų rugpjūčio 3 d., kai VSAT buvo suteikta teisė apgręžti neleistinose vietose iš Baltarusijos bandančius sieną kirsti neteisėtus migrantus, jų iš Baltarusijos į Lietuvą neįleista 18,9 tūkst.