DELFI žiniomis, visą pensiją gaus tik tie buvę pareigūnai, kurių pensija neviršija 800 Lt. Didesnes pensijas gaunantiems VRM mokės tik 800 Lt avansą. Na, o dirbantiems, senatvės pensiją gaunantiems ar kitų pajamų turintiems VRM sistemos pensininkams šventės bus liūdniausios – jiems gruodį numatyta išmokėti tik po 310 Lt.

Tai DELFI patvirtino vidaus reikalų ministras, „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas.

„Mes stengiamės tiems, kurie nedirba, išmokėti po 800 Lt, o visiems kitiems – po 310 Lt, - kalbėjo D. A. Barakauskas. - Keistas dalykas, kad VRM turi užsiimti socialine rūpyba. Lietuva – vienintelė tokia valstybė Europoje.“

Pasak jo, tokia situacija susiklostė dėl lėšų trūkumo. „5,5 mln. Lt – dėl Vyriausiojo administracinio teismo sprendimo dėl pensijų grąžinimo. Mes privalome išmokėti. Ir 4 mln. Lt dėl pensininkų skaičiaus padidėjimo. Iš viso – 9,5 mln. Lt lėšų trūkumas“, - skaičiavo politikas.

DELFI žiniomis, VRM sistemos pensininkai informuojami, jog negauta pensijos dalis juos pasieks iki kitų metų sausio 15 d. Ministras viliasi, jog tai įvyks anksčiau. „Manau, kad anksčiau tai įvyks. Kai tiktai galėsime iš biudžeto paimti pinigus“, - reziumavo D. A. Barakauskas.