Ministerija informavo BNS, kad teismui skundas išsiųstas gruodžio 19 dieną.

Vilniaus apygardos administracinis teismas gruodžio pradžioje paskelbė, kad V.Gailius iš FNTT vadovo pareigų atleistas neteisėtai. Į Seimą šiemet spalį išrinktam V.Gailiui teismas taip pat priteisė 25 tūkst. litų kompensaciją neturtinei žalai atlyginti, 42 tūkst. litų išeitinę kompensaciją ir 67 tūkst. litų už priverstinę pravaikštą, tačiau nusprendė, kad jis neturi būti grąžintas į pareigas.

V.Gailius iš pareigų buvo ateistasvasarį kartu su pavaduotoju Vytautu Giržadu. Juos atleido tuometinis vidaus reikalų ministras liberalcentristas Raimundas Palaitis, jis pareigūnų atleidimą motyvavo Valstybės saugumo departamento medžiaga. Anksčiau šie pareigūnai tikrinti poligrafu dėl informacijos apie banką "Snoras" atskleidimo.

Dėl šio žingsnio konservatorių kritikos sulaukęs R.Palaitis vėliau pats pasitraukė iš pareigų, nors tuometinį ministrą užstojo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Rugsėjo mėnesį bylą dėl atleidimo pirmos instancijos teisme laimėjo ir kartu su V.Gailiumi atleistas tuometinis jo pavaduotojas V.Giržadas. VRM šį sprendimą taip pat apskundė. V.Giržado byla Lietuvos vyriausiajame administraciniame teisme pradėta nagrinėti, tačiau sprendimas nepriimtas - ji toliau bus nagrinėjama sausio 2 dieną. Pirmas posėdis įvyko gruodžio 17 dieną, tada teismas nusprendė iš šalių pareikalauti papildomų įrodymų. Byla nagrinėjama ne viešai, rašytinio proceso tvarka.

V.Gailių FNTT vadovo poste pakeitė konkursą laimėjęs Kęstutis Jucevičius.