VRM teigimu, didesnis 2022 m. finansavimas, skirtas darbo užmokesčiui ir aprūpinimui, lėmė ne tik pareigūnų pajamų padidėjimą, bet ir gerėjančias darbo sąlygas.

„Valstybės skiriamos lėšos vidaus reikalų statutinėms tarnyboms stabiliai auga. Tiek dėmesio ir rūpinimosi pareigūnų gerove, darbo sąlygomis ir aprūpinimu iki šiol niekada nebuvo. Iš aktualių probleminių klausimų, kuriuos iškėlė pareigūnų profesinių sąjungų atstovai, pavyko išspręsti didžiąją dalį. Ir toliau dėsime visas pastangas, palaikydami nuolatinį dialogą su profsąjungomis“, – pranešime žiniasklaidai cituojama ministrė Agnė Bilotaitė.

Žada gerinti pareigūnų darbo sąlygas

Kartu su statutinių įstaigų vadovais bei pareigūnų profesinėmis sąjungomis, A. Bilotaitė žada ieškoti sprendimų ir dėl socialinių garantijų. Pasak VRM vadovės, pernai pareigūnams buvo padidinti maksimalūs butpinigių dydžiai – tokias lėšas gauna pareigūnai, neturintys nuosavo būsto. Atsižvelgiant į vietovę, maksimalus butpinigių dydis gali siekti 616 eurų. Naujausiais duomenimis, butpinigius gauna iki 400 pareigūnų. Visgi, pasitaiko atvejų, kai pareigūnai šia garantija piktnaudžiauja, todėl VRM sieks aiškiau reglamentuoti ir parengti vieningą tvarką butpinigiams gauti.

Profsąjungų atstovai ragina ministeriją tobulinti ir pareigūnų reabilitacijos sistemą, užtikrinant jos kokybę ir reabilitacijos paslaugų pareigūnams prieinamumą. VRM teigimu, šįmet užbaigus Trakų filialo rekonstrukcijos darbus, atsiras galimybė panaudoti 100 reabilitacijos lovų ir per metus suteikti reabilitacijos paslaugas iki 2 500 pareigūnų.

Tuo metu pareigūnų valstybinių pensijų klausimu, ministerija tikina jau vykdanti atitinkamus pokyčius.
„Šiuo metu peržiūrimos pareigūnų valstybinių pensijų skyrimo ir apskaičiavimo sąlygos, siekiant, kad ši socialinė garantija labiau atitiktų paskirtį bei apskaičiuojant valstybinės pensijos už tarnybą dydį būtų labiau įvertinta ilgalaikė tarnyba“, – nurodoma VRM pranešime.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)