Viceministro Arnoldo Abramavičiaus teigimu, siekiant tinkamai reaguoti į naujus migracijos iššūkius, svarbu teisiškai atskirti įprastą neteisėtą migraciją nuo dirbtinai kuriamos migracijos, kai migrantai naudojami kaip politinio spaudimo įrankis.

„Migracijos procesų valdymas tampa vis sudėtingesnis, o autoritariniai režimai ir toliau siekia destabilizuoti Europą. Akivaizdu, kad kylantys milžiniški iššūkiai migracijos srityje nėra lokalizuoti, todėl privalome kartu aktyviai dirbti kuriant ES teisę, pritaikytą spręsti migracijos instrumentalizacijos problemą“, – teigia vidaus reikalų viceministras A. Abramavičius.

Anot VRM, Taryboje ministrai apžvelgs pabėgėlių iš Ukrainos padėtį Europos Sąjungoje ir diskutuos dėl ES ir Ukrainos struktūrinio dialogo vidaus saugumo klausimais. Pasisakymo metu viceministras primins lapkričio pradžioje Baltijos šalių vidaus reikalų ministrų išsiųstą laišką Europos komisarui civilinei saugai J. Lenarčič dėl civilinės saugos stiprinimo ES lygmeniu ir pažymės, kad karo Ukrainoje kontekste pasirengimas grėsmėms bei krizinėms situacijoms tampa svarbesnis nei bet kada iki šiol.

„Dabartinėje geopolitinėje situacijoje ypač svarbus ES šalių solidarumas, vienybė ir – bendri veiksmai. Atsakingų institucijų gebėjimų stiprinimui bei gyventojų informuotumo ir pasirengimo grėsmėms didinimui turi būti skiriamas deramas dėmesys ES lygmeniu“, – teigia A. Abramavičius.

Taip pat Taryboje spręsis Rumunijos, Bulgarijos ir Kroatijos prisijungimo prie Šengeno erdvės klausimas. Lietuva, jau 15 metų besidžiaugianti laisvo žmonių judėjimo privalumais, tvirtai palaiko visų trijų šalių pilną prisijungimą prie Šengeno.

Viceministras A. Abramavičius taip pat dalyvaus „Europos interneto forume“ ir pasisakys diskusijoje apie seksualinės prievartos prieš vaikus ir jų išnaudojimo internete prevenciją ir kovą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją