„Situacija yra tokia, kad ponas Guoga yra informuotas apie komisijos posėdį, buvo informuotas, kad komisija pageidauja jį posėdyje matyti gyvai fiziškai, tačiau jis informavo, kad sausio 21 dienos posėdyje gyvai negalėtų dalyvauti, nuotoliniu būdu prisijungtų“, – trečiadienį BNS sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė.

Pasak jos, VRK nariai diskutavo, ar parlamentaras gali mandato atsisakyti per nuotolį, ir suabejojo tokia galimybe.

„Įstatymas sako, kad mes per 15 dienų turėtume išspręsti šį klausimą. Dabar yra asmens prašymas atidėti klausimo nagrinėjimą iki to laiko, kol jis bus. Preliminariai informuota, kad jis kovo pradžioje galėtų fiziškai dalyvauti komisijos posėdyje. Svarstysime su komisijos nariais, kaip šiuo atveju pasielgti“, – teigė VRK vadovė.

A. Guoga yra informavęs Seimo valdybą, kad nuo trečiadienio išvyksta į užsienį.

Savo „Facebook“ paskyroje jis stebėjosi, kad VRK posėdyje negali dalyvauti nuotoliniu būdu, juoba, kad šiuo metu Lietuvoje įvesti griežti karantino ribojimai asmenų susibūrimams.

A. Guoga į Seimą pernai spalį išrinktas pagal Darbo partijos sąrašą.

Jo vietą Seime turėtų užimti pirmas po brūkšnio kandidatų sąraše likęs Artūras Skardžius.

Prašymą dėl Seimo nario įgaliojimų nutraukimo nuo sausio 14 dienos A. Guoga VRK įteikė sausio 12 dieną. Jis tvirtino nebematąs galimybių su Darbo partija įgyvendinti rinkimų pažadų.

Nesulaukus VRK sprendimo, jau sausio 14 dieną Kanados įmonė „Cypherpunk Holdings“ išplatino pranešimą, kad A. Guoga grįžo į bendrovės vadovo pareigas.

Pagal Konstituciją, Seimo nario pareigos, išskyrus jo pareigas Seime, nesuderinamos su jokiomis kitomis pareigomis valstybinėse įstaigose ir organizacijose, taip pat su darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)