Sprendimas, jog iš senjorų gautą raštą atitinkamoms institucijoms persiuntusios I.Degutienės veiksmuose papirkimo įžvelgti negalima, priimtas 11 komisijos narių balsavus už, po vieną buvo prieš ir susilaikė.

I.Degutienę VRK apskundė Darbo partija. Skunde išdėstyta, esą ji nemokamais bilietais į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro papirkinėja uostamiesčio pensininkus.

Teatro atstovai patvirtino, kad nemokami bilietai senjorams skiriami pagal Kultūros ministerijos ir teatro vykdomą programą "Teatras senjorams". Tokią informaciją VRK posėdyje patvirtino ir skundą tyrusi darbo grupė.

"Darbiečiai" savo skundą grindė internete paskelbtu Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos pirmininkės Aldonos Marijos Gedvilienės kreipimusi, kuriame moteris, be kita ko, teigė, jog bendrija yra parašiusi kreipimąsi į parlamento vadovę, "kuriame išdėstyta daugelis mūsų problemų ir štai jos atsakas - nemokami bilietai į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą, žinoma, tai visų mūsų problemų neišsprendžia, tačiau pirmą kartą nors dėmesio sulaukėme".

Seimo pirmininkės atstovas spaudai Juozas Ruzgys BNS patvirtino, kad Seimo priimamąjį rugsėjo 4 dieną pasiekė Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos kreipimasis, tačiau priimamasis rašto net neparodė I.Degutienei, o iškart jį nukreipė Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui, pastarasis kreipimąsi nusiuntė Vyriausybei, o ši atsakymą nurodė parengti Socialinės apsaugos, Aplinkos, Kultūros ir Sveikatos apsaugos ministerijoms.

A.M.Gedvilienė kreipimesi į I.Degutienę rašė, kad Lietuvoje neskiriama pakankamai dėmesio pensininkams, jiems neteikiama pilnavertė medicinos pagalba, susibūrus į klubą nesuteikiamos patalpos. Rašte taip pat užsiminta, kad Vyriausybė turėtų padėti senjorams organizuojant jų laisvalaikį.

Spalio 17 dieną socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas uostamiesčio senjorams nusiuntė atsakymą, kad neturi galimybių suteikti patalpų, o dėl laisvalaikio praleidimo patarė pagalbos kreiptis į Klaipėdos savivaldybę.

Tuo metu spalio pradžioje startavo Klaipėdos valstybinis muzikinio teatro ir Kultūros ministerijos projektas "Teatras senjorams", kai garbaus amžiaus Vakarų Lietuvos gyventojams skiriama nemokamų bilietų į spektaklius.

Teatro atstovė spaudai Jovita Navickaitė ketvirtadienį BNS sakė, kad šį projektą finansuoja Kultūros ministerija iš Regionų plėtrai skirtos programos. Nuo spalio 6-osios iki gruodžio 15-osios nemokamai teatre turėtų apsilankyti 2000-3000 senjorų.

"Šiandien VRK pateiktame paaiškinime faktais paneigiau Darbo partijos vadovybės man metamus kaltinimus neva pirkus rinkėjus. Tokias kalbas paneigė ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovai, kurie aiškiai pasakė, kad aš nesu niekaip susijusi su jų įgyvendinamu projektu "Teatras senjorams", kuriuo siekiama paskatinti profesionalaus meno sklaidą tarp garbaus amžiaus žmonių, ir jie yra kviečiami nemokamai žiūrėti teatro spektaklius", - sako I. Degutienė.

Anot pranešimo, Seimo Pirmininkė atkreipia dėmesį, kad pirmiausia ši dezinformacija buvo paskelbta su Darbo partijos atstovais siejamame interneto portale "Balsas.lt", kuris pastarosiomis dienomis pagarsėjo galimu atlyginimų mokėjimu "vokeliuose" ir kitų galimų pažeidimų.

"Tai jau ne pirmas atvejis, kai Darbo partijos atstovai viešai skleidžia melagingą šmeižikišką informaciją ir mulkina Lietuvos žmones. Tad aiškiai matome, kad ši partija ir jos atstovai tikrai "žino kaip": žino, kaip meluoti ir šmeižti, žino, kaip apgaudinėti ir sukčiauti", - I. Degutienę cituoja Seimo Pirmininkės sekretoriatas.

Kaip rašoma portalui DELFI atsiųstame Darbo partijos komentare, V. Gapšys teigia, kad skundas VRK buvo parašytas remiantis Klaipėdos ir Klaipėdos rajono pensininkų organizacijos viešai išplatinta informacija, kur jie patys prisipažįsta gavę nemokamus bilietus ir už tai dėkoja Seimo pirmininkei.

„Iki šiol Klaipėdos miesto jungtinės pagyvenusių žmonių bendrijos interneto puslapyje aldonamarija.apie.lt yra skelbiamas „Kreipimasis į visas Klaipėdos ir Klaipėdos rajonų pensininkų organizacijas ir pavienius senjorus“, kuriame yra rašoma, jog yra „parašytas kreipimasis Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkei gerb. Irenai Degutienei, kuriame išdėstyta daugelis mūsų problemų ir štai jos atsakas – nemokami bilietai į Klaipėdos Valstybinį Muzikinį teatrą“, – rašoma Darbo partijos komentare.