„Įregistruosime visus kandidatų sąrašus ir priimsime sprendimą penktadienį paskelbti kandidatų sąrašus oficialiai“, - sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, pridurdama, kad nuo parašų paskelbimo datos kandidatams atsiras ir teisinė neliečiamybė.

VRK posėdyje neregistruotas liks vienintelis, skandalingai pagarsėjusio ir karininko Jono Noreikos - Generolo Vėtros atminimo lentą sostinės centre sudaužiusio, advokatu prisistatančio Stanislovo Tomo visuomeninis komitetas. Pasak VRK pirmininkės, jis vienintelis nesurinko reikiamo (10 tūkst.) parašų kiekio.

Posėdžio metu VRK taip pat spręs dėl įrašų teismo kaltais pripažintų kandidatų plakatuose.

„Remiantis rinkimų į Europos Parlamentą įstatymo nuostatomis, komisijos leidžiamuose plakatuose su kandidatų sąrašais - prie kandidatų, kurie yra teismo pripažinti kaltais, pavardžių pažymėti teismo nuosprendį, kur kandidatas pripažintas kaltu dėl nusikaltimo padarymo“, - sakė L. Matjošaitytė. Pasak jos, kalbama apie keturis tokius kandidatus.

„Mes turime keturis tokius kandidatus - tai Antanas Jodauga iš socialdemokratų partijos, Saulius Pečeliūnas iš Tėvynės sąjungos, Viktoras Uspaskichas - Darbo partijos ir Artūras Zuokas - Liberalų ir centro sąjunga“, - sakė VRK vadovė.

ELTA primena, kad antradienį per VRK Seimo rūmuose surengtą iškilmingą burtų traukimo ceremoniją EP rinkimuose dalyvaujančios partijos bei komitetai išsitraukė numerius.

Numerių traukime dalyvavo 17 partijų bei visuomeninių rinkimų komitetų atstovų. Iš viso buvo traukiami numeriai nuo 1 iki 17.

Balandžio 26 dieną VRK skelbs EP rinkimuose dalyvaujančių partijų ir komitetų kandidatų sąrašus.