2023 m. sausio 4 d. buvo diena, kai iki savivaldybių tarybų ir merų rinkimų buvo likę 60 dienų. Todėl rinkėjai, kurie I rinkimų ture balsavo savo deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybėje, II rinkimų turo metu, gali balsuoti tik ten pat (jeigu toje savivaldybėje rengiamas pakartotinis balsavimas).

Tokiu atveju, jei savivaldybėje rinkimai jau yra įvykę ir pakartotinis balsavimas nerengiamas, tos savivaldybės rinkėjai balsuoti kitoje savivaldybėje negali, pažymima pranešime.

Rinkėjai, kurie turi keletą nekilnojamojo turto objektų skirtingose savivaldybėse, rinkimuose gali balsuoti už savo deklaruotos gyvenamosios vietos savivaldybės kandidatus – taip, kaip balsavo I rinkimų ture.

Pavyzdžiui, jeigu rinkėjas turi būstą Vilniuje, o gyvenamąją vietą yra deklaravęs Vilniaus rajone, artėjančiuose rinkimuose jis balsuos rinkdamas Vilniaus rajono savivaldybės merą, nepriklausomai nuo to, ar jo deklaruota gyvenamoji vieta keitėsi po 2023 m. sausio 4 dienos.

Vadovaujantis Rinkimų kodeksu, nuolatiniu savivaldybės gyventoju, laikomas Lietuvos Respublikos pilietis arba teisę gyventi Lietuvoje turintis kitos valstybės pilietis, kuris likus iki rinkimų dienos ne mažiau kaip 60 dienų konkrečios savivaldybės teritorijoje yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą.

Europos Sąjungos valstybių narių piliečiams užtenka turėti laikiną leidimą gyventi Lietuvoje, kitų valstybių piliečiams reikia pateikti dokumentą, patvirtinantį teisę nuolat gyventi Lietuvos Respublikoje, pažymima pranešime.

Taip pat nuolatiniais savivaldybės gyventojais laikomi ir asmenys, kurie yra įtraukti į gyvenamosios vietos neturinčių asmenų apskaitą toje savivaldybėje.

Pakartotinis savivaldybių tarybų ir merų rinkimų balsavimas vyks 2023 m. kovo 19 dieną.