Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) antradienį nutraukė jo įgaliojimus prieš terminą, įsigaliojus teismo nuosprendžiui.

Įgaliojimai pripažinti visuomeninio rinkimų komiteto „Titov ir teisingumas“ sąraše po brūkšnio buvusiai Elai Andrejevai.

Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymas numato, kad savivaldybės tarybos nario mandatas naikinamas įsiteisėjus teismo apkaltinamajam nuosprendžiui.

Klaipėdos apygardos teismas spalio viduryje sumažino uostamiesčio politikui V. Titovui politikui skirtą baudą iki 10 tūkst. eurų. Šis nuosprendis įsiteisėjo spalio 17 dieną.

Gegužę Klaipėdos apylinkės teismas V. Titovui už partizanų vado paniekinimą buvo skyręs 12 tūkst. eurų baudą.

Tyrimas dėl politiko veiksmų pradėtas pernai liepą, kai V. Titovas diskusijoje dėl A. Ramanausko–Vanago atminimo įamžinimo neteisingai pareiškė, jog partizanų vado iniciatyva buvo nužudyti 8 tūkst. piliečių ir vaikų.

V. Titovas tikina pasirėmęs sovietų teismo sprendimu, tačiau istorikai pabrėžia, kad tai buvo politinė sufabrikuota byla, o tiriant partizanų veiklą negalima remtis vien jų budelių KGB bylomis.

Klaipėdos politikai V. Titovui buvo pradėję mandato panaikinimo procedūrą dėl priesaikos sulaužymo, tačiau jis pasitraukė iš tarybos dar iki balsavimo.

V. Titovas vėl į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą išrinktas per kovą vykusius savivaldos rinkimus su savo vardo visuomeniniu rinkimų komitetu.