Visgi VRK posėdyje klausimas, ar D. Kaminsko įteiktas dovanas galima laikyti rinkėjų papirkimu, sulaukė diskusijų.

VRK narys Tauras Rutkūnas posėdžio metu teigė, kad D. Kaminskas, liepos mėnesį dalyvaudamas Sungailų kaimo šventėje, įteikė visai kaimo bendruomenei skirtą dovaną – įrėmintą tautišką giesmę, įdėtą į maišelį su Seimo logotipu. T. Rutkūno teigimu, dovana bendruomenei buvo perduota per bendruomenės pirmininką. VRK narys taip pat informavo, kad, rugpjūčio mėnesį dalyvaudamas Beržų kaimo šventėje, politikas bendruomenei padovanojo Lietuvos valstybinę vėliavą, kuri taip pat buvo įdėta į maišelį su Seimo logotipu. Tiek Sungailų kaimas, tiek ir Beržų kaimas priklauso vienmandatei Kėdainių apygardai, kurioje savo kandidatūrą yra iškėlęs D. Kaminskas.

„Veiksmas vyko rinkimų kampanijos, prasidėjusios balandžio 10 dieną, laikotarpiu. D. Kaminskas gegužės 7 dieną buvo įregistruotas pretendentu į kandidatus toje pačioje Kėdainių rinkimų apygardoje. Tiek Sungailų, tiek Beržų kaimai yra Kėdainių rinkimų apygardos teritorijoje“, – posėdžio metu teigė T. Rutkūnas, akcentuodamas, kad D. Kaminskas asmeniškai nebuvo kviestas dalyvauti Sungailų kaimo bendruomenės šventėje.

Visgi VRK narys pažymėjo, kad D. Kaminsko Sungailų ir Beržų kaimų bendruomenių šventėse sakytose sveikinimo kalbose politinės agitacijos požymių nebuvo nustatyta.

T. Rutkūnas taip pat informavo, kad Kėdainių apygardos tyrimo grupės išvadoje buvo nustatyta, jog D. Kaminsko Sungailų ir Beržų bendruomenėms dovanotos dovanos nepatenka į Seimo įstatymo nurodytą išimtį, nurodančią, kokių objektų neatlygintinas platinimas nelaikomas rinkėjų papirkimu.

D. Kaminskas: buvo bandoma prieš mane nuteikti tyrimų grupės narius
Savo ruožtu D. Kaminskas akcentavo, kad Kėdainių VRK tyrimo grupė nepriėmė vieningo sprendimo. Pasak politiko, už tai, kad jis pažeidė rinkimų įstatymą, pasisakė du VRK tyrimų grupės nariai iš trijų.
Politikas taip pat yra įsitikinęs, kad kažkas iš Kėdainių apygardos rinkimų komisijos narių žiniasklaidai nutekino informaciją, siekdamas prieš jį nuteikti tyrimų grupės narius.

„Pagrįstai kyla klausimas, kodėl iki šiol negavau atsakymo į savo 2020 metų rugpjūčio 17 dienos raštą dėl neatskleistinos informacijos pateikimo žiniasklaidai, kuriuo prašiau VRK išaiškinti, kas iš Kėdainių apygardos rinkimų komisijos narių nutekino visuomenės informavimo priemonei „Kėdainių mugė“ informaciją, kuri buvo žinoma tik apygardos komisijos tyrimo grupei“, – posėdžio metu teigė jis.

„Šioje situacijoje man belieka padaryti išvadą, kad kažkuris tyrimų grupės narys tendencingai derino informaciją nutekinti žiniasklaidai su tikslu iš anksto suformuoti neigiamą nuomonę apie mane bei atitinkamai nuteikti kitus komisijos narius“, – pridūrė jis.