VRK pirmininkės Jolantos Petkevičienės teigimu, „valstiečių“ kreipimąsi komisija gavo penktadienį. LVŽS prašė pašalinti kandidatą iš savivaldos rinkimų, nes R. Kuncaitis nebėra partijos narys.

Politikas buvo pašalintas iš „valstiečių“ gretų dėl pasisakymų organizacijos „Žinau, ką renku“ rengtų kandidatų į Šilutės merus debatų metu. Žurnalistui pasiteiravus R. Kuncaičio, kam priklauso Krymo pusiasalis, šis atsakė „de facto Rusijai“.

Visgi, VRK bendru sutarimu nutarė, kad teisinio pagrindo pašalinti R. Kuncaitį nėra. Be to, priimdama pastarąjį sprendimą komisija rėmėsi ir analogišku atveju Darbo partijoje.

„Kadangi jau turėjome panašius atvejus ir paskutinis atvejis buvo su Darbo partijos prašymu dėl nario išbraukimo iš rinkimų sąrašo, teisme jau yra patikrintas VRK sprendimas – praleidus terminą, nėra galimybės išbraukti – siūlau pritarti ir komisijos posėdžio protokole fiksuoti, kad pagal Rinkimų kodekso nuostatas, teisinio pagrindo (R. Kuncaitį – ELTA) išbraukti iš kandidatų sąrašo nėra“, – posėdžio metu teigė J. Petkevičienė.

ELTA primena, kad sausio pabaigoje teisėsaugai su narkotikais įkliuvus į Druskininkų savivaldybės tarybą kandidatuojančiam tuometiniam Darbo partijos nariui Edvinui Garackevičiui, sausio 31 d. „darbiečiai“ jį pašalino iš partijos ir kandidatų į Druskininkų savivaldybę sąrašo, kuriame politikas užėmė pirmą poziciją.

Darbo partija dėl E. Garackevičiaus šalinimo iš rinkimų sąrašo kreipėsi į VRK, tačiau komisija politiko iš sąrašo nepašalino, argumentuodama, kad numatyti terminai prašymų pašalinti iš rinkiminių sąrašų pateikimui yra pasibaigę.

„Darbiečiai“ šį sprendimą apskundė teismui, tačiau šis VRK sprendimo nepakeitė – E. Garackevičius dalyvaus savivaldos rinkimuose Darbo partijos sąraše.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją