„Esame gavę pranešimą, kad buvo rodoma viena laida rinkimų draudimo agitacijos draudimo laikotarpiu, kurioje rodytas vienas kandidatas šiandien vykstančiuose rinkimuose į mero postą. Tai buvo laidos kartojimas, tačiau aiškinamės visas aplinkybes“, - per spaudos konferenciją sekmadienį sakė VRK pirmininko pavaduotoja Laura Matjošaitytė.

Rinkimų agitacijos draudimas įsigaliojo šeštadienio naktį.
Rinkimų agitacijos pažeidimai eteryje gresia didele bauda. Įstatymas numato, kad toks pažeidimas viešosios informacijos rengėjo ar platintojo vadovui arba kitam už viešosios informacijos skleidimą ar visuomenės informavimo priemonės turinį atsakingam asmeniui gresia bauda nuo 2896 iki 14 tūkst. 481 euro.

Daugiau didelių pažeidimų, išskyrus rytą gautą informaciją apie galimą rinkėjų papirkinėjimą Varėnoje, pasak L.Matjošaitytės, neužfiksuota.
„Kalbant apie šios dienos didžiausius pažeidimus, jau minėtas Varėnos rajono atvejis, kada viename iš apylinkių stebėtoja galbūt papirkinėjo rinkėjus, policijos pareigūnai aiškinasi šį atvejį. Esame gavę pranešimą, apgailestaujame, kad viena komisijos narė užfiksuota neblaivi, ji nušalinta nuo pareigų“, - sakė L.Matjošaitytė.

Sekmadienyje 40-tyje Lietuvos savivaldybių vyksta merų rinkimų antrasis turas. 19-koje merai buvo išrinkti jau pirmajame ture, o Trakuose rezultatai panaikinti dėl šiurkščių pažeidimų. Taip pat sekmadienį vyksta rinkimų į laisvą vietą parlamente sostinės Žirmūnų apygardoje antrasis turas.