„Balandžio 26 d., apie 14.30 val., Vyriausiąją rinkimų komisiją pasiekė žinia, kad pradėjus filmuoti kandidatų į Visagino savivaldybės merus diskusijų laidą, viena iš laidos dalyvių – Dalia Štraupaitė – pasijuto blogai. Debatų laidos organizatoriai nedelsiant sustabdė filmavimą ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą“, – Eltai perduotame komentare teigia komisijos atstovė.

Pasak I. Ramanavičienės, buvo priimtas sprendimas debatus surengti vėliau arba perkelti į kitą dieną. Visgi, praėjus maždaug pusantros valandos, VRK buvo informuota, kad D. Štraupaitė grįžo į renginį ir debatų laida buvo nufilmuota.

Eltai susisiekus su pačia kandidate, ši nesureikšmino susiklosčiusios situacijos ir teigė šiuo metu besijaučianti gerai.

„Nieko čia nebuvo – spaudimas pakilo ir tiek. Iš įtampos gal. Ten ligoninėje vaistų davė ir paleido. Ėjau į debatus pas R. Paleckį, skubėjau, sušilusi atėjau, tai gal dėl to užkilo (spaudimas – ELTA)“, – svarstė politikė.

ELTA primena, kad gegužės 7 d. Visagino savivaldybėje rengiamas naujas antrasis mero rinkimų turas, kuriame varžysis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Erlandas Galaguzas bei „Laisvė ir teisingumas“ partijos kandidatė Dalia Štraupaitė.

Nauji rinkimai organizuojami po kilusio teisinio chaoso. Panevėžio apygardos teismui patikslinus savo sprendimą buvusios Visagino merės D. Štraupaitės byloje dėl piktnaudžiavimo tarnyba, kovo 9 d. VRK pašalino ją iš Visagino mero rinkimų. Tiesa, situacija pasikeitė jau kovo 13 d., kai Apeliacinis teismas panaikino Panevėžio apygardos teismo sprendimo dalį dėl draudimo D. Štraupaitei būti renkamai į merus. Tą pačią dieną VRK, remdamasi minėtu teismo sprendimu, sugrąžino D. Štraupaitę į rinkimus.

Visagino mero postą kovo 19 d. savivaldos rinkimuose laimėjo E. Galaguzas, sulaukęs 52,15 proc. rinkėjų palaikymo. Tuo tarpu D. Štraupaitė surinko 46,24 proc. rinkėjų balsų. Patyrusi nesėkmę politikė kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, kuris patenkino jos prašymą iš naujo surengti antrąjį mero rinkimų turą.

Kovo mėnesį vykusiuose savivaldos tarybų rinkimuose Visagine 6 vietas laimėjo Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, po 5 mandatus partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų koalicija „Visaginiečių koalicija“, 3 atstovus taryboje turės Lietuvos regionų partija, o po 2 atstovus – Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos socialdemokratų partija.