„Pradėtas vienas tyrimas (dėl galimo papirkinėjimo), yra tokių dalykų nelabai skanių, bet kol nėra sprendimų, nesinori (plačiau komentuoti). Čia ne paslaptis, yra gauti keli skundai, berods, keturi ar penki, dėl Lietuvos lenkų rinkimų akcijos ir Lietuvos lenkų sąjungos galimai sąsajų ir dalintų dovanėlių“, – ketvirtadienį LRT sakė VRK pirmininkė Jolanta Petkevičienė.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) atstovė parlamentarė Rita Tamašunienė pažymi, kad dovanėles kalėdinėse šventėse dalino Lietuvos lenkų sąjunga – visuomeninė organizacija, o ne partija.

„Mes dalyvaujame visuose renginiuose, kurie vyksta mūsų apygardose, nežinau, kodėl susiejo. Dalyvaujame ir visuomet dalyvausime, nes mus kviečia seniūnijos, kultūros centrai į visus renginius, tie renginiai tradiciniai ir tos dovanėlės taip pat, Kalėdų senelis dalino vaikams dovanas“, – BNS sakė R. Tamašunienė.

„Tai nieko (su partija) nesusiję, tiesiog – oponentų priešrinkiminiai triukai“, – teigė parlamentarė.

Rinkimų kodeksas kampanijos laikotarpiu draudžia tiesiogiai ar netiesiogiai pirkti rinkėjų balsus, dovanomis, paslaugomis ar kitokiu atlyginimu skatinti rinkėjus dalyvauti arba nedalyvauti rinkimuose, balsuoti už vieną ar kitą kandidatą ir kitaip paveikti rinkėjų valią.

Rinkėjų papirkimu nelaikomas tik informacinės medžiagos – veiklos ar rinkimų programos, biografijos ar kitokių informacinio turinio lankstinukų, kalendorių, atvirukų, lipdukų ir panašiai – platinimas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)