VPT konstatuoja, kad Ūkio ministerijos vykdytas konkursas „Viešinimo ir informavimo apie Europos Sąjungos paramą televizijoje ir internete paslaugų pirkimas“ (skelbtas 2013 m. lapkričio 15 d.) neužtikrino Viešųjų pirkimų įstatymo numatyto skaidrumo principo, nesilaikė reikalavimo, kad pirkimo dokumentai būtų aiškūs ir tikslūs.

Perkančioji organizacija tiekėjų pasiūlymų vertinimui naudojo ekonominio naudingumo kriterijų, kurio viena sudedamųjų dalių yra pasiūlymo „kūrybiškumo“ vertinimas.

VPT nustatė, kad perkančioji organizacija neaprašė tiksliai ir detaliai šio kriterijaus vertinimo parametrų ir procedūros, todėl nebuvo užtikrintas objektyvus visų tiekėjų pasiūlymų vertinimas.

Ūkio ministerijos vykdyto pirkimo laimėtojomis paskelbtos UAB „Ministerium“ ir UAB „Vox vera“, gavusios apie 281 tūkst. eurų užsakymą.

Atsižvelgdama į tai, kad Ūkio ministerijos ir tiekėjų pasirašyta sutartis beveik įvykdyta ir galioja iki šių metų gruodžio 1 d., VPT apsiriboja pirkimo vertinimu ir išvados viešu paskelbimu.

Vidaus reikalų ministerijos vykdytame konkurse „Reportažų parengimo ir transliavimo per televiziją paslaugų pirkimas“ (skelbtas šių metų kovo 23 d.) VPT nenustatė Viešųjų pirkimų įstatymo nuostatų pažeidimų, galėjusių turėti įtakos pirkimo rezultatams. Konkurso nugalėtojais tapo UAB „Ministerium“ ir UAB „Idea Mecca“. Sandorio vertė siekė maždaug 256 tūkst. eurų.

Ūkio ministerija savo ruožtu informuoja, kad VPT sprendimą skųs teismui.

Ūkio misterija pažymi, kad minėto pirkimo sąlygos prieš skelbiant viešai buvo suderintos su VšĮ Centrine projektų valdymo agentūra (CPVA). CPVA pastabų dėl perkančiosios organizacijos suformuluotų ekonominio naudingumo vertinimo kriterijų ir vertinimo tvarkos nepateikė", - teigiama Ūkio ministerijos komentare.

Atkreipiame dėmesį, kad ekspertinis vertinimas buvo atliekamas pagal Viešųjų pirkimų pasiūlymų vertinimo ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo arba mažiausios kainos vertinimo kriterijumi rekomendacijas, patvirtintas Viešųjų pirkimų tarnybos direktoriaus įsakymu", - priduria ministerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (94)