Pasak apžvalgininko, buvęs Vokietijos kancleris kalba būtent tai, ko siekia Kremlius, transliuoja žinią apie jau užimtų teritorijų išsaugojimą, jų neatidavimą Ukrainai. Tik šį kartą panaudojami terminai, turintys sudaryti demokratinės santvarkos iliuziją, ne veltui čia užsimenama apie iš 26 kantonų sudarytos Šveicarijos konfederacijos modelį.

„Taip kalbama specialiai, jog surengiant referendumus būtų galima pereiti prie kantotinės sistemos, sukuriant konfederacinę valstybę, kas reikštų tam tikrus reintegracijos etapus.

Tačiau aš galvoju, tai ne kas kita, kaip tik niekšiškas bandymas (Ukrainą – red.) įtraukti į derybas, o tikslas lieka toks pat: prisijungti okupuotas teritorijas prie Rusijos. Jie (Rusijos vadovai – red.) šios idėjos tikrai neatsisakys, visos tos kalbos apie tai, jog mes nieko nepasiimsime, bus konfederacija, yra skirtos visiškiems idiotams, nežinau, kas gali tuo patikėti“, – kalbėjo apžvalgininkas M. Feiginas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)