Vizito metu taip pat aptarti regioninio saugumo klausimai, Vokietijos įsitraukimo į karines pratybas Baltijos valstybėse, Lietuvoje planuojamo steigti NATO pajėgų integravimo vieneto ir ginkluotės įsigijimo klausimai.

Pasak generolo leitenanto J. Vollmerio, šių metų balandžio-liepos mėnesiais Vokietija į Lietuvą atsiųs savo rotacines pajėgas – kuopą karių ir karinę techniką. Birželio mėnesį Vokietijos kariai dalyvaus Lietuvoje organizuojamose tarptautinėse pratybose „Geležinis Vilkas“. Vokietija taip pat atsiųs po papildomą kuopą į pratybas liepos bei lapkričio mėnesiais.

Šiemet Lietuvoje laukiama atvykstant daugiau nei 500 vokiečių karių. Vokietija taip pat planuoja skirti savo karius į kuriamus NATO integracijos štabus Baltijos ir kitose Rytų Europos šalyse.

Vienos dienos vizito metu Vokietijos delegacija taip pat susitinka su Krašto apsaugos ministerijos gynybos politikos direktoriumi Vaidotu Urbeliu ir laikinai Sausumos pajėgų vado pareigas einančiu štabo viršininku pulkininku Daliumi Polekausku.

Lietuva ir Vokietija gynybos srityje bendradarbiauja nuo 1994 m., kai buvo pasirašytas pirmasis dvišalis bendradarbiavimo susitarimas.

Šalys bendradarbiauja kovinio rengimo, mokymų, ginkluotės ir įrangos remonto ir įsigijimų srityse. 2014 m. Lietuvoje vykusiose tarptautinėse pratybose „Geležinis kardas“ dalyvavo žvalgų kuopa ir inžinierių būrys iš Vokietijos – apie 180 karių. Vokietijos karinių oro pajėgų kariai NATO oro policijos misiją Baltijos valstybėse vykdė jau šešis kartus.