„Mes aptarėme būtinybę stiprinti išorines sienas prie Latvijos, Estijos ir Lietuvos. Kai galvojame apie išorinių sienų apsaugą, dažniausiai galvojame apie Graikiją, Ispaniją, Italiją ir kitas Viduržemio jūros valstybes. Tačiau turime saugoti ir sausumos sienas. Turime vieningai tą daryti Turime suprasti, kad sienų apsauga yra labai svarbi ir Šengeno zonos apsaugai, kuri suteikia mums pagrindines laisves, kuriomis džiaugiamės Europos Sąjungoje. Kalbėjome apie atsakomybę, įsipareigojimus bei Ukrainos padėtį. Teritorinis vientisumas Ukrainoje nėra atkurtas, tai vis dar lieka svarbia tema. Kol nebus įvykdytas Minsko susitarimas, mes net nesvarstome panaikinti sankcijas Rusijai“, - sakė spaudos konferencijoje A. Merkel.

Bet kalbėdama apie Vokietijos bei Rusijos dvišalius santykius A. Merkel sako, kad su Rusija galima derėtis. A.Merkel taip pat pabrėžė, kad Vokietija yra derybininkė tarp ES ir Rusijos santykių.

„Vokietija privalo ir toliau kalbėtis su konflikto pusėmis, pastarieji įvykiai Sirijoje prisidėjo prie konflikto gilumo. Mes turime rimtų nuomonių skirtumų, bet kalbant apie Irano branduolinį susitarimą mūsų nuomonės su Rusija sutampa“, - sakė A. Merkel.