"Tikėjausi, kad gal bus pasirinkta ir kitokia nuobauda - švelnesnė. Bet turiu susitaikyti su patarlės pamokymu: "Į balą kritęs, sausas neišlipsi.", - "Lietuvos rytui" sakė Vilniaus meras.

V.Navickas teigė, kad, kalbėdamas su iš konservatorių partijos pašalintu savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču, peržengė kultūringo pokalbio ribas.

"Galiu vertinti ne man skirtą nuobaudą, o tik patį faktą, dėl kurio ji skirta. Pripažįstu, kad privačiai kalbėdamas su Vilniaus savivaldybės kontrolieriumi Š.Skuču peržengiau kultūringo pokalbio ribas - ypač turint galvoje, kad einu mero pareigas. Dėl to dabar tegaliu apgailestauti", - kalbėjo konservatorius.

BNS turimas garso įrašas atskleidė, kaip meras V.Navickas, rugsėjo pradžioje susitikęs su Š.Skuču, "mokė" kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.

Įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su partijos bičiuliu sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas, o nurodymą, kuris naudingas "paksiniams", galima nagrinėti ir trejus metus.

Sostinės meras tikino, kad paviešintasis įrašas buvo iškarpytas, o žodžiai jame - išimti iš konteksto.

"Pirmiausia paviešintas įrašas yra iškarpytas, ištrinta tai, kas griauna Š.Skučo versiją. Žodžiai, kad mūsų partijai naudingus tyrimus reikia atlikti per tris dienas, o oponentų - per trejus metus, yra ištraukti iš buitinės kalbos konteksto ir neturi jokios realios reikšmės. Juk net neįmanoma vienų problemų išspręsti per tris dienas, o kitų - per trejus metus", - tvirtino konservatorius.

"Jeigu opozicija registruoja kokį klausimą, mes privalome jį įtraukti į darbotvarkę. Nė vienos opozicijos keliamos problemos taryba negali nukišti į stalčių. Kaltinimai, kad aš ką nors panašaus darau, - grynas melas. Tačiau tokį melą ėmė intensyviai skleisti savivaldybės kontrolierius. Jis tapo man priešiškų jėgų įrankiu", - tikino meras.

Jis sakė, kad nesutarimai su Š.Skuču prasidėjo šiam pradėjus politikuoti. Meras taip pat tvirtino, kad kontrolierius nesilaikydavo darbo drausmės, reglamentų ir laiku nepateikdavo informaciją savivaldybės tarybai svarstomais klausimais.

V.Navickas teigė, kad Š.Skučas daugybę kartų buvo pažeidęs darbo drausmę, visai neatvykdavo į darbą - vien šią vasarą esą padarė 6 pravaikštas.

Meras taip pat atskleidė ir tai, kad konservatorių partijos viduje yra nesutarimų.

"Priežiūros komiteto pirmininkas Alfonsas Andriuškevičius užsiminė apie mūsų partijos grupuočių kovą. Aš taip pat regiu, kad tokia kova vyksta. Juk dėl ko man daugiausia priekaištavo konservatorių Vilniaus skyriaus sueigos taryba? Ogi dėl nuotraukos, kur aš nufotografuotas nuogu pilvu, nors tuomet buvau ne meras, o tik privatus asmuo. Taip pat priekaištavo, kad daviau leidimą homoseksualų eitynėms. Beje, dėl šių eitynių buvau bene smarkiausiai kritikuojamas savo partijoje", - kalbėjo V.Navickas.