Už V. Navicko atstatydinimą balsavo 42 miesto tarybos politikai, prieš buvo 2 asmenys.

R. Aleknos kandidatūrą miesto vadovo pareigoms parėmė 29 miesto tarybos nariai, 13 buvo prieš ir 2 balsavimo biuleteniai buvo sugadinti.

Pasitraukdamas aptarė atliktus darbus

Savo sprendimą trauktis iš miesto vadovų V. Navickas perskaitė miesto savivaldybės tarybos posėdyje.

„Būdamas Vilniaus meru visus iškilusius klausimus sprendžiau vadovaudamasis man priimtinomis vertybėmis, tikėdamas šių sprendimų nauda miestui“, - trumpoje savo kalboje aiškino politikas.

Jis aptarė savo vadovavimo laikotarpiu atliktus darbus, ypač išskyrė tai, kad esą buvo suvaldyta savivaldybės skola, rūpinamasi verslo sąlygomis bei mokyklų atnaujinimu, telkiama miesto bendruomenė.

Vilius Navickas
Ypatinga reikšmė V. Navicko kalboje skirta ir sprendimams leisti sostinėje rengti homoseksualų eitynes „Už lygybę“ bei Gegužės 9-osios minėjimą.

„Dirbdamas meru siekiau, kad miestas kiek įmanoma priartėtų prie Europos standartų – tiek gyvenimo kokybe, tiek atvirumu, demokratiškumu ir tolerancija. Mums teko priimti kelis sprendimus, kurie buvo vertinami kontraversiškai. Vieni sveikino už tikro Europos miesto poziciją, kiti reiškė pasipiktinimą. Kalbu apie leidimus surengti pirmąsias Vilniuje „Baltic pride“ eitynes ar Antrojo pasaulinio karo pabaigos minėjimą Lietuvos rusų sąjungai“, - teigė V. Navickas.

Vicemero vietą gavo Lenkų rinkimų akcija

Trečiadienio posėdyje taryba taip pat skyrė vieną vicemero kėdę valdančiąją koaliciją remiančiai Lietuvos lenkų rinkimų akcijai, ją užims šios frakcijos atstovas Jaroslavas Kaminskis. Už J. Kaminskio kandidatūrą balsavo 30 miesto tarybos narių, 17 politikų balsavo prieš.

Į administracijos direktoriaus pavaduotojus paskirtas liberalas Gerardas Algirdas Jurkonis. Jo kandidatūrą parėmė 32 politikai, 13 buvo prieš, 2 biuleteniai rasti sugadinti.

Visi kiti aukščiausi miesto vadovų postai lieka išdalyti konservatorių koalicijos partneriams – šiuo metu savivaldybės administracijos direktoriaus kėdėje sėdi socialdemokratas Vytautas Milėnas, vicemerais dirba taip pat socialdemokratas Romas Adomavičius, liberalcentristai Gintautas Babravičius ir Stanislovas Šriūbėnas.

Valdančiojoje koalicijoje dirba ir Liberalų sąjūdis.

DELFI primena, kad V. Navickas iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) gretų buvo pašalintas antruoju bandymu po paviešinto jo pokalbio telefonu su savivaldybės kontrolieriumi Šarūnu Skuču.

Po to, kai miesto meras nesėkmingai inicijavo jo atleidimą iš pareigų, Š. Skučas įrašė poklabį su V. Navicku, kuriame meras moko jį „daryti politiką“, ragina kuo skubiau priiminėti savai partijai naudingus sprendimus bei vilkinti kitoms politinėms jėgoms palankias iniciatyvas.

Konservatorių į mero postą deleguotas V. Navickas savo pareigas žadėjo palikti sulaukęs lapkričio pabaigos, tačiau to nepadarė.