"Žinoma, yra tam tikras susirūpinimas ir labai daug priklauso nuo to, kaip apsispręs ši Vyriausybė ir jos vadovas", - sakė Pilietinės demokratijos partijos vadovas V.Muntianas.

Seimo pirmininkas iškart po vizito Taline turėjo vykti į Helsinkį birželio 1-2 dienomis dalyvauti 100-ųjų Suomijos parlamentinės reformos metinių minėjime.

Politinis nestabilumas Lietuvoje suardė ir planuotą krašto apsaugos ministro Gedimino Kirkilo vizitą į Kosovą, kur NATO vadovaujamoje operacijoje tarnauja Lietuvos taikdariai.

Pasak G.Kirkilo, dėl Vyriausybės posėdžio, Socialdemokratų partijos reikalų bei įtampos valdančiojoje koalicijoje į dviejų dienų vizitą į Jungtinių Tautų administruojamą buvusios Jugoslavijos provinciją vietoje ministro trečiadienį vyks kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus.

Prezidentas Valdas Adamkus antradienį pareiškė nebepasitikintis dviem Darbo partijos ministrais - sveikatos apsaugos Žilvinu Padaiga ir kultūros - Vladimiru Prudnikovu. Prezidentas taip pat pasiūlė reformuoti Vyriausybę ir gauti Seimo pasitikėjimą.

Vyriausybės vadovas Algirdas Brazauskas iki šiol nekomentavo kritiško prezidento pareiškimo.

Valdančioji koalicija, kurią sudaro socialdemokratai, valstiečiai liaudininkai ir Darbo partija, jau kuris laikas balansuoja ties suirimo riba. Daugiausia vietų Seime turinti Darbo partija neseniai suskilo, o pati partija atsidūrė teisėsaugos akiratyje.

Žiniasklaidos teigimu, šiuo metu prokurorai aiškinasi, ar Darbo partijos vadovai negaudavo "duoklės" už verslininkams padėtą gauti Europos Sąjungos paramą, o Valstybės saugumo departamentas tiria, ar į šios partijos kasas neplaukė ir abejotinos kilmės pinigai iš Rusijos.

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas, jau dvi savaites negrįžtantis į Lietuvą iš Rusijos, praėjusį pirmadienį pareiškė susistabdantis partijos pirmininko įgaliojimus.