Į mokesčių inspekcijos tinklus įkliuvo partijos „Tvarka ir teisingumas“ nariai Kęstas Komskis ir Remigijus Žemaitaitis.

R. Žemaitaitis dėl savo įsigyto turto ir pajamų atitikties turėjo aiškintis prieš kelias dienas, o K. Komskis į inspekcija kviečiamas šią savaitę“, - rašo „Lietuvos rytas“.

Seimo vicepirmininkas K. Komskis „Lietuvos rytui“ pirmadienį nepaneigė, kad VMI iš jo reikalavo dokumentų, kurie pagrįstų visus stambius politiko pirkinius.

Anot „Lietuvos ryto“ šaltinių, VMI kitą savaitę planuoja pradėti mokestinį tyrimą ir dėl Darbo partijos garbės pirmininko Viktoro Uspaskicho.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė savo ruožtu nesureikšmina VMI susidomėjimo kelių valdančiųjų Seimo narių turto teisėtumu.

Pasak Seimo pirmininkės, Mokesčių inspekcija turi teisę tikrinti kiekvieną asmenį, tačiau taip pat sakė besitikinti, kad inspekcija tyrimą pradėjo vedina ne politinių sumetimų.

„Čia Seimo narių asmeniniai reikalai, jie deklaruoja savo turtą, šeimos turtą, ir juos turi deklaruoti teisingai. Jei mokesčių inspekcijai kilo kokių nors abejonių, jie turi teisę patikrinti. Mokesčių inspekcija tiesiog dirba savo darbą norėtųsi, kad tai atliktų objektyviai, ne vedini politinių sumetimų arba artėjančių Seimo rinkimų, nes tų nuogąstavimų gali būti iš įvairių Seimo narių. Tačiau aš tikiu, kad Mokesčių inspekcija atliks objektyviai tyrimą“, - antradienį žurnalistams Seime sakė L. Graužinienė.

„Norėtųsi, kad institucijos dirbtų savo darbą ir nebūtų įsivėlę į 2016 metų Seimo rinkimų politinį etapą“, - L. Graužinienė sakė neturinti duomenų, kad tyrimas turėtų politinį atspalvį, tačiau pabrėžė besitikinti objektyvumo.