Tačiau kartu V.Landsbergis pabrėžė nepritariantis pirmalaikiams Seimo rinkimams.

"Situacija yra apgailėtina, Lietuva daroma ar bent rodoma neveiksni. Pakimba ore energetiniai projektai, kurių priešininkų netrūksta nei viduje, nei išorėje. Prezidentės pasiūlymas spręsti premjerui nepriimtino ministro problemą Seime - ne pats geriausias. Tą operaciją reikėjo atlikti greitai, kiek ministras ir jo partija neįsikibtų į brangią kėdę", - BNS antradienį sakė V.Landsbergis.

Jis ypač kritiškai atsiliepė apie vieną iš valdančiosios koalicijos partnerių - liberalcentristus, kuriems priklauso dėl Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovų atleidimo kritikuojamas R.Palaitis.

"Jų nuostatą premjero atžvilgiu - tau negerai, tai ir gerai, tegul būna dar blogiau - matau už padorumo ir kritikos ribų. Toks ir neseniai nuskambėjęs libcentro šantažas - arba mūsų sėbras, arba griauname valstybės projektus. Tai - ne bendradarbiai, o atsiskleidžiantys griovėjai", - kalbėjo europarlamentaras.

Komentuodamas Seimo Antikorupcijos komisijos siūlymą atleisti ministrą R.Palaitį kovo 1 dieną liberalcentristų lyderis A.Čaplikas siejo sprendimus dėl ministro su energetiniais projektais, užsimindamas, kad "atominės elektrinės statyba, kiti energetiniai projektai yra ministro pirmininko rankose, konservatorių rankose".

Kartu V.Landsbergis sakė nepritariantis Seimo pirmininkės, konservatorės Irenos Degutienės išsakytam pasiūlymui siekti pirmalaikių parlamento rinkimų.

"Tačiau ir ankstyvieji rinkimai - spontaniška Seimo pirmininkės mintis - ne pats geriausias sprendimas. Jam nepritariu", - teigė jis.

"1992 metų vasarą panašioje ministrų nepaklusnumo situacijoje, kuria džiaugėsi kairioji Aukščiausiosios Tarybos opozicija, jau tampanti naująja dauguma, teko eiti į tokį kompromisą ir paskelbti ankstesnius rinkimus. Tačiau dabar dar galima dirbti, nebūtina jau dabar pakirsti Vyriausybę ir jos darbą", - dėstė V.Landsbergis.

Vyriausybės vadovas teikimą atleisti vidaus reikalų ministrą prezidentei perdavė praėjusį antradienį, teigdamas, kad šis suklydo atleisdamas FNTT vadovus. Tačiau prezidentė šio teikimo netenkino pažymėjusi, kad nedalyvaus "koalicijos partnerių priešrinkiminiuose apsistumdymuose" ir pasiūlė ginčą politinėmis priemonėmis spręsti Seime.

Teikti R.Palaičio atleidimą premjerui siūlė ir Seimo Antikorupcijos komisija. Atlikusi tyrimą dėl FNTT vadovų atleidimo komisija nusprendė, kad ministras pareigūnus atleido be pagrindo. Be to, jis esą galėjo turėtų asmeninių-partinių motyvų, kad pareigūnai nebedirbtų. R.Palaitis tokius kaltinimus atmeta.