80-metis politikas tokią nuomonę pavadino legenda, panašia į tokias, esą konservatoriai už dyką atidavė „Mažeikių naftą“ arba išvadino ūkininkus runkeliais.

Tokią poziciją V. Landsbergis išsakė dalyvaudamas portalo 15min.lt konferencijoje, atsakydamas į klausimą, kodėl rėmė N. Venckienę, kuri įtariama nevykdžiusi teismo sprendimo atiduoti mažametę brolio dukterį mergaitės mamai Laimutei Stankūnaitei.

„Čia yra viena iš legendų, jų aš esu matęs per tuos dvidešimt ar daugiau metų jau ne vieną. Man buvo prirašomi kokie tai žodžiai, posakiai. Kokie nors visai kito politiko ar vadovo šalininkai išvadino ūkininkus runkeliais, tai paskui čia jau V. Landsbergis, jo partija vadina runkeliais. Niekada tokių dalykų nebuvo. Tokias legendas galima kartoti kartoti ir panašiai“, - teigė V. Landsbergis.

„Iš tų legendų, kurią jūs paminėjote, yra ir tai, kad aš stoviu kažkokiame N. Venckienės fronte. Tai visai ne taip. Kai pradėjo aiškėti ta sudėtinga ir daug žmonių jaudinanti byla dėl mergaitės buvimo vienuose ar kituose namuose, kad ją galima „išimti“ kaip daiktą pagal antstolio specialiai sudarytus įgaliojimus ir su visa kariuomene, tai man atrodo, kad čia yra kažkas ne taip. Man ne visai aišku, kodėl mergaitės motina kreipėsi į visuomenę, kad jiems leistų išeiti iš kalėjimo. Suprantate, turbūt nėra visai paprasta ir smagu taip gyventi. Bet valdžia sprendžia, tegul ji toliau sprendžia. O jeigu man tai kelia klausimų ir kai kas nepatinka ir aš apie tai pasakau, tai nereiškia, kad aš įstojau į N. Venckienės partiją“, - sakė europarlamentaras.

Garbaus amžiaus politikas anksčiau yra bjaurėjęsis policijos įvykdyta operacija, kai mažametė mergaitė, vykdant teismo sprendimą, buvo perduota savo mamai L. Stankūnaitei.

Mergaitės perdavimas įvykdytas pasitelkus dideles policijos pajėgas, mat prie Kedžių namų budėjo didelė mergaitės išleisti nenorinti minia, Kedžiai namus buvo užsirakinę, o ankstesnė operacija buvo sužlugdyta, mat mergaitės močiutė ir kiti namiškiai įsikabino į mergaitę ir jos nepaleido.

„Mergaitė buvo tiesiai gąsdinama – arba tu išeini dabar savo valia, arba tu vis tiek išeisi po minutės. Tai turbūt nėra nei prievarta, nei smurtas, kaip dabar aiškinama, bet tie dalykai nepraeina be pėdsako. Aš nežinau, kaip ten su vaiku. Matėm vaiką vežamą. Matyt, gavusi injekciją – sudribusi, suglebusi, visai nepanaši į tą, kuri prieš tai spiegė ir sakė „Niekada neisiu!“. Gal jai baigsis gerai, duok Dieve. Bet įvykis labai neeilinis, labai ypatingas, kuris jau dabar daro didelę įtaką ir paliks pėdsakus Lietuvoje“, - 2012 m. gegužės 19 d. tarybos posėdyje kalbėjo V. Landsbergis.