Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininkas V.Landsbergis įgėlė ir Palangos valdžioje esantiems konservatoriams: "Jei teigiama, kad miesto valdžia Palangoje dabar neblogai tvarkosi, nesuprantu, kodėl jai iki šiol neparūpo tos kapinės."

Konservatorių partijos patriarcho V.Landsbergio pasiūlymas miesto vadovams virto karšta bulve: rankose laikyti skauda, o išmesti nevalia - būtų paniekinta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos garbės pirmininko nuomonė. Miesto meras Šarūnas Vaitkus suskubo pritarti, kad sovietų karių kapinėms miesto centre priešais bažnyčią yra netinkama vieta: "Mėginsime spręsti šį klausimą. Juo labiau kad tai svarstyti mus įpareigoja ir iškelti kapines siūlantys miesto gyventojai. Bet tai darytume ne jėga, kaip prieš 5 metus Taline perkeliant bronzinį kario paminklą, o civilizuotai, suradę kompromisą su Rusijos ambasada Lietuvoje."

Viešai išsakytas žinomo politiko pasiūlymas Palangoje iškarto sukėlė aistrų. „Kam reikia erzinti žmones? Ne veltui maldoje sakoma: „Tegu ilsisi ramybėje.” Duokite žuvusiųjų palaikams ramybę. Šitiek metų šie kapai niekam neužkliuvo, o V.Landsbergiui, matote, trukdo”, – europarlamentaro pasiūlymu piktinosi žinoma kurorto architektė Rusna Vaineikytė. Tačiau palangiškis tremtinys 84 metų Stasys Jasas mano kitaip: „Rusų kareiviai buvo palaidoti pačioje matomiausioje miesto vietoje priešais bažnyčią. Kaip nugalėtojai. Kodėl turime taikstytis su okupantų valdžios kapinėms parinkta vieta?”