„Dėl kažkokių tai priežasčių pajudėjo visa Lietuva šiandien, ar tai oras geras, ar jų nuotaika, ir visa tai palankiau Gitanui Nausėdai“, – tikino jis.

Į klausimą, kaip vertina pirminius rezultatus ir be galo didelį G. Nausėdos atotrūkį nuo I. Šimonytės, sociologas rėmėsi kandidatės pasisakymu: „Šimonytė teisingai sakė ką tik, kad pamačius pirmuosius rezultatus, nereikia nei džiaugtis, nei nusiminti, pačioje pabaigoje matysime“. Jo teigimu, kai iš didžiųjų miestų jau pasirodys rezultatai, apie pusę 11 vakaro, jau galima bus rimčiau vertinti.

„Šiaip dėl paties aktyvumo, man nėra akivaizdu, kodėl aktyvumas aukštesnis negu buvo ankstesniais metais, tai galėjo lemti pilietiškumo didėjimas, taip pat ir kartos keičiasi, per 20 metų intervalas pasikeitė, atėjo naujų žmonių. Bet yra ir tam tikrų technologinių momentų – jeigu buvo palengvintas balsavimas bet kurioje apylinkėje ir žmonės galėjo balsuoti ne tik ten, kur registruoti kartais tik formaliai, galėjo tas paveikti“, – svarstė pašnekovas. Taip pat jis sutiko, kad ir galimybė balsuoti penkias dienas išankstiniame balsavime galėjo turėti įtakos didesniam aktyvumui.