„Esame pasiekę tą etapą, kad visiems nepasiskiepijusiems gyventojams bus galimybė išsiųsti asmenines SMS žinutes su priminimu, kad vakcina jų labai laukia“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė ministras.

Taip pat A. Dulkys pažymėjo, kad šeimos gydytojams jau yra sudarytos galimybės matyti nepasiskiepijusius asmenis. Anot jo, gydytojai galės į skiepų vengiančius žmones kreiptis telefoniniu skambučiu. Įtikinus pasiskiepyti 75+ grupei priklausantį senjorą, akcentavo ministras, šeimos gydytojui bus skirta iki 15 eur. padidinta skatinamoji išmoka.

„E.sveikatoje buvo suformuotas specialus funkcionalumas, kuris leidžia šeimos gydytojui matyti sąrašą nepasiskiepijusių šios grupės žmonių.

Bus sudaryta galimybė jiems skambinti ir konsultuoti, ir patarti. Dėl to šeimos gydytojams skirsime papildomą skatinamąją išmoką. Šiuo metu ji buvo 5 eurai už pirma doze pasiskiepijusį žmogų. Šiuo atveju už pirma doze pasiskiepijusį septyniasdešimt penkerių ir vyresnį asmenį bus skiriamas 15 eurų.

Šiandien šiuos teisės aktus pasirašysiu“, – teigė A. Dulkys, pridurdamas, kad pas nepasiskiepijusius žmones bus galima siųsti mobilias, vakcinuoti senjorus pasiruošusias, brigadas.

„Jei senjoras po skambučio sutiks, tai ir mobilios komandos vyks pas senjorus į namus paskiepyti“, – sakė A. Dulkys.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)