Šeškinėje stūkso paminklas, simbolizuojantis eilės savivaldybių negebėjimą suvaldyti ir administruoti sostinės prestižui ir gyventojų užimtumui būtiną projektą. Nacionalinis stadionas seniai tapo nacionaline gėda. Modernių Vilniaus baseinų krizė tęsiasi - plaukti vis dar mokomasi archajiškomis sąlygomis arba važinėjant į kitus miestus.

Aktyviam poilsiui skirtų visuomeninių erdvių, būtinų sporto ir kitos paskirties objektų pasiūla Vilniuje tapo kritine. Vilniečiai valandas praleidžia transporto spūstyse. Nepatogi neformalaus švietimo infrastruktūra, jų paslaugos bei susisiekimo galimybės virsta nepamatuojamais finansiniais ir laiko kaštais.

Ar šiandien Vilniuje gyventi patogu? Ar turime tylėti ir likti abejingi? Gal galime vieni iš kitų išgirsti tai, kas šiandien svarbiausia mums ir Vilniui?

Tylėti ir stebėti nebegalinčios įvairios visuomeninės organizacijos, akademinės ir sporto bendruomenių atstovai kviečia į forumą, kuriame bus aptariamos itin opios Vilniaus problemos: miesto infrastruktūra – dabartis ir lūkesčiai, vaikų užimtumas ir neformalaus ugdymo problemos, miesto patogumo klausimai ir kt.

Forumo tikslas – atkreipti dėmesį į esamas ir neišnaudojamas galimybes formuoti sostinės gyventojų gerovę, skatinti investicijas į miesto patogumą, žmonių užimtumą, sveiką ir kokybišką gyvenimo būdą.

Savo įžvalgomis dalinsis: prof. Rūtenis Paulauskas, žurnalistas ir keturių vaikų tėvas Tomas Langvinis, žurnalistas Rimvydas Valatka ir kt.